buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
VIL BYTTE: Mange sier de vil bytte ut engangsgrillen med en slik liten flergangsgrill i sommer.
 
Bytter ut engangsgrillen
 Tre av ti sier de vil redusere bruken av engangsgrill i sommer.

Publisert: 21.mai.2010 04:12
Oppdatert: -

Over halvparten av oss bruker engangsgrill, viser en undersøkelse Synovate har gjort for Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
Unge mellom 15 og 39 år bruker oftest engangsgrill.
- Nå finnes det flere gode og små flergangsgriller som er et glimrende alternativ til engangsgriller. De små grillene er lette å ta med seg i bilen og båten, og de er mye mer miljøvennlige enn engangsgrillene, sier informasjonssjef Åse Kringlebotn i Opplysningskontoret.

Nordmenn elsker å grille. Mens etablerte familier gjerne har en stor kullgrill eller gassgrill stående hjemme, dekker den ikke alle behov.
- Både unge og eldre vil gjerne grille også når de er på tur. Da har engangsgrillen vært et rimelig alternativ, men den har ikke spesielt gode grillegenskaper og fører til forsøpling.
Ifølge Synovate-undersøkelsen vil 58 prosent bruke engangsgrill like ofte i sommer som i fjor. Men 30 prosent sier at de vil redusere bruken.
- Det er overraskende mange og tyder på at folk har begynt å vurdere andre alternativer. Med små flerbruksgriller med kull kan man grille lengre og bedre, sier Åse Kringlebotn.
12 prosent sier de vil redusere bruken av engangsgriller av miljøhensyn. 32 prosent sier de har kjøpt en ordentlig grill som de vil bruke mer.

Hele 68 prosent sier de kjenner til at det finnes små flergangsgriller som er lette å ta med seg på tur, på stranden, på piknik og lignende. De under 39 år har best kjennskap til slike griller.
- Men selv om mange kjenner til disse grillene, er det bare tre av ti som har prøvd det. Så her er det et stort potensial, sier markedsanalytiker Gunnar Thoen ved Opplysningskontoret.
Grillpølser er den store vinneren når vi griller på tur med små flergangsgriller. 73 prosent sier de grillet grillpølser på smågrillene sist. På de neste plassene kommer svinekoteletter, hamburgere og kyllingfileter.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat