22. okt
 
Chanfana
 

Publisert: 17.des.2010 04:12
Oppdatert: -

Chanfana er en av Portugals mest kjente retter, spesielt i innlandet. Retten består opprinnelig av geitekjøtt kokt i rødvin i lang tid, etter samme prinsippet som coq au vin. Ettersom geitekjøtt ikke er så lett å få tak i her i Norge, har vi laget retten på lam. Like godt og spennende.

(4 porsjoner)

1 ½ kg grytekjøtt av lam med bein
2 ss olivenolje
1 løk i båter
2 båter hvitløk
1 laurbærblad
6 hele nelliker
Ca. 7 ½ dl rødvin
1 ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du
1. Ha kjøttet i en Chanfanagryte, vanlig jerngryte eller i en ildfast form med lokk sammen med alle de andre ingrediensene. Hell på vin. Sett på lokk og stek retten ved 200°C i forvarmet ovn i 1 time.
2. Skru varmen ned til 180°C og hell evt. på mer væske. Stek videre i ca. 2 timer. Ikke rør i gryten, hell bare på mer vin slik at retten ikke tørker eller svir seg fast i formen.
3. Retten serveres på fat med stekesjyen over. Retten kan også lages over natten. Stek retten først en time ved 200 grader, skru så ned temperaturen til mellom 80 og 100 grader og stek til nesten morgen. Server med kokte poteter eller ris, godt brød, kokte rotgrønnsaker eller en enkel salat. (matprat.no)
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke