22. okt
 
Chop à la ching
Knasende sprø grønnsaker og renskåret svinekjøtt blir til en mager og god hverdagsrett.

Publisert: 18.aug.2016 04:00
Oppdatert: 18.aug.2016 04:00

Ingredienser 4 porsjoner:

600 g renskåret svinekjøtt i strimler

2 ss olje til steking

4 dl kjøttbuljong (utblandet)

2 ss soyasaus

1 rødløk i skiver

2 gulrøtter i strimler

1 pk. sukkererter i strimler

1 ss maisstivelse (maisenna)

1/2 ts salt og 1/4 ts pepper

Gul ris:

3 dl langkornet middagsris

dl vann

1/2 ts salt

1/2 ts gurkemeie

Slik gjør du:

1. Kok opp vann og tilsett gurkemeie, salt og ris. Skru ned temperaturen på kokeplaten og kok risen så lenge det er angitt på pakken eller til vannet er fordampet.

2. Brun kjøttstrimlene raskt i varm olje i en stekepanne eller wokpanne.

3. Hell over buljong, soyasaus og løk. Kok opp og la det trekke (ikke koke) ca. 10 minutter.

4. Tilsett grønnsakene og la det trekke i 2–3 minutter til grønnsakene er så vidt møre.

5. Tilsett maisenna rørt ut i litt kaldt vann og kok opp. Smak til med salt og pepper.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke