buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Crêpes med epler og karamellsaus
 

Publisert: 07.sep.2010 04:12
Oppdatert: -

Crêpes
(4 porsjoner)
125 g hvetemel
2 stk egg
2 ½ dl helmelk
30 g smør

Slik gjør du
Ha hvetemel i en bolle. Bland egg og melk og visp det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør. Ha røren over i en mugge, dekk til og la stå i ca 30 minutter. Mens røren sveller, lages eplefyllet og karamellsausen.Varm en liten teflonpanne over middels varme og smelt litt smør. Ha litt røre i pannen. Snu kaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Lag ca 10 crêpes. Smør pannen om nødvendig. Legg pannekakene på et rundt stort fat etterhvert som du steker og fordel litt av det varme eplefyllet oppå hver pannekake, slik at det blir en høy stabel av pannekaker med eplefyll i mellom. Oppå den siste pannekaken legges det 2 dl lettrømme og det hele toppes med karamellsausen.

Fyll
1 kg epler
200 g sukker
revet 1 ts sitronskall
1 ts garam masala
1 ts malt kanel
½ ts revet muskatnøtt

Slik gjør
Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i skiver. Tilsett eplene, litt av sukkeret og revet sitronskall i en stor tykkbunnet kjele. Kok dem over middels varme, under stadig omrøring, til de begynner å bli most, men at det fortsatt er en del biter. Tilsett krydderet og sukker etter smak.

Karamellsaus
60 g smør
45 g brunt sukker
70 g lys sirup
1 dl kremfløte
2 dl lettrømme

Slik gjør du

Ha alle ingrediensene til karamellsausen i en kjele og la det få et oppkok under stadig omrøring. La det småkoke i ca 1 minutt under omrøring. Trekk kjelen til side.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat