buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
DELIKATESSEBAREN: En hyggelig nykommer i Elverum med lekkert interiør.
 
Det enkle er det beste
Vilt er en del av menyprofilen på Delikatessebaren i Storgata i Elverum.

Publisert: 07.mar.2009 05:04
Oppdatert: -
Spisestedet ligger i Kvartalet midt i Storgata. Det ligger sentralt til, og har et stilig interiør, selv om omgivelsene i Kvartalet ikke akkurat er særlig spennende.

Beliggenheten fører nok også til at Delikatessebaren kanskje fungerer aller best på dagtid. På kveldstid er det en del gitre som felles ned, og restaurantlokalet har i seg selv veldig lite lys. Siden vi en kveld midt i uka var eneste kunder, ble det en ganske ensom opplevelse.
- Skal vi be henne skru på litt lys så vi får lest menyen? sa den ene.
- Jeg ser mer hvis jeg tar av meg brillene, sa den andre, og prøvde å se lyst på det.


MENYEN er stor og innholdsrik både på dagtid og kveldstid. På dagtid er det småretter og lunsjretter, som i pris ligger fra 53 kroner for minibagetter til 187 kroner for smørkokt asparges med røkelaks, hollandaise og pommes chateau. Etter klokka 15 er det småretter og a la carte.

Første gang besøkte vi stedet på dagtid. Vi var så godt fornøyd med utvalget av lunsjretter at vi valgte å prøve kveldsmenyen også.


VINPRISENE er forresten noe av det mest hyggelige vi har fått på en restaurant. De fleste vinene ligger godt under det dobbelte av polpris. Gran Feudo Reserva 2003 koster 105 kroner på polet, her selger de den for 185. Piemonte-vinen Fenocchio Barbera d'Alba Superiore koster 145 på polet, på restauranten koster den 265. Med slike priser er det faktisk mulig å spandere på seg bra vin på restaurant.

For husets røde og hvite viner er det 35 kroner glasset, og det er også uslåelig.


STARTEN var lovende. Frityrstekt scampi og løkringer (105 kroner) er enkelt og godt. Fiskesuppen med urtebrød (139 kroner) blir anbefalt og er passe hot, smaksrik og harmonisk.

Til hovedrett valgte den ene pestobakt steinbit med sauterte grønnsaker (235 kroner). Fisken er fint stekt men retten er svært smaksrik, kanskje i voldsomste laget, og kunne nok ha vunnet på et noe mer dempet uttrykk.
Den andre lot seg friste av noe såpass sjelden som stekt skogsfuglbryst på safranspeil med stekt sopp og sauterte grønnsaker. Til 335 kroner er dette også det klart dyreste på menyen.
Brystkjøtt av skogsfugl er utfordrende saker på ethvert kjøkken. Først og fremst må dette kjøttet gis moderat varmebehandling både i tid og temperatur. Hvis ikke trekker kjøttet seg kraftig sammen og mister sin naturgitte mørhet. Dessverre var vårt orrhanebryst såpass mye overstekt at kjøttet var blitt hardt og lite saftig.


DERMED ble konklusjonen at det beste egentlig var det enkleste. Delikatessebaren er et hyggelig lunsjsted, og med litt flere enn to personer i lokalet fungerer det sikkert fint om kvelden også. Men en trenger ikke nødvendigvis ta det aller dyreste for å kose seg.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat