buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
RUSTAD HOTELL OG FJELLSTUE: Holder fortsatt stilen som et godt spisested på Sjusjøen, og for ikke-hotellgjester.Foto: Geir Vestad
 
Det lysner på Sjusjøen
SJUSJØEN: Ikke det hotteste av landets skisteder, men det kommer seg. Og på Rustad holder de stilen.

Publisert: 24.feb.2012 04:12
Oppdatert: -

Rustad Hotell og Fjellstue gjør ikke noe stort forsøk på å skåre poeng av å fortelle turistene at de har god mat. Middagsserveringen på kvelden er åpen for alle. Men de fleste som spiser der, er hotellgjestene.
Satsingen på å gi et tilbud også til andre enn egne gjester, resulterte ikke desto mindre i en utbygging av en ny spisesal i 2010. Og den ser det ut til å være bruk for.
Siden vi er på et høyfjellshotell og menger oss med gjestene, må vi også finne oss i at serveringen er lagt opp for dem. Halv sju, presis, er det middag. I løpet av noen minutter er spisesalen fylt. Alle er sultne etter skituren.
Vi er mer sultne etter kjøreturen, og rakk selvsagt ikke å prøve skiene før maten. Det tar vi ikke så tungt.
Noe menyvalg er det ikke. Hver dag er det én tre retters meny, basta. Serveringen er tilsvarende kjapp. I løpet av en drøy time er hele måltidet unnagjort.
Kaffen er i salongene. Der benke seg i sofaene med kort og yatzy, strikketøy, iPoder og pcer.
Pc-ene virker nærmest sjokkerende fremmedartet. For stedet kan minne om et slags arketypisk familiepreget høyfjellshotell, slik det alltid har vært. Det er nesten så en venter å se at karfolket blander seg en pjolter for kvelden. Men i stedet snakker de om birkebeinerbragder over kaffebordet.
Det som gjør at Rustad fungerer også for oss ikke-hotellgjester, er at maten holder godt nivå. Røykt laksecarpaccio serveres med en god olje og har fin balanse mellom smakselementene. Andebryst som hovedrett har enkelt og ganske beskjedent tilbehør, men andekjøttet er mørt, fint stekt og er måltidets høydepunkt. Det er litt lite varmt, men så er det da også rundt hundre som skal ha mat samtidig.
Semulepudding som dessert hadde vi store forventninger til, naturlig nok for alle som er vokst opp med semulepudding og har alltid siden kjent på semulesavnet. Men den blir en liten skuffelse, for den er litt tett og bastant, og smaksmessig faller den igjennom mot en kraftig bringebærsaus. Noen mandeldråper kunne ha spisset den litt.
375 kroner for tre retter er det ingenting å si på. Men alle tre rettene serveres i litt små porsjoner, og det er litt uvant.
Det forhindrer likevel ikke at Rustad Fjellstue holder stilen som et godt spisested på Sjusjøen. Om det ikke nødvendigvis tiltrekker seg så mange nede fra bygda, er dette helt klart et sted for hyttefolket etter en lang skitur.
Du er litt i en annen verden der inne. Og når du er ute att og har en times biltur hjem, kan en lett tenke seg at det hadde vært behagelig med en overnatting også. Med eller uten pjolter.
Omtalt av Helge Hagen og Geir Vestad
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat