buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
LØTEN NÆRSTASJON: Velfortjent suksess med kortreist profil.Foto: Remi Laakso
 
Det smaker Løten
Trodde du Løten bare smaker akevitt? Nå for tida har Løten like mye hjortesmak.

Publisert: 30.sep.2011 07:30
Oppdatert: -

Trodde du Løten bare smaker akevitt? Nå for tida har Løten like mye hjortesmak.
I disse kortreiste tider er Løten Nærstasjon et sted som gjør alt riktig. Her er omtrent alt så kortreist som det går an å få det, enten det gjelder kaféen eller landhandleriet. For nærstasjonen er både kafé og butikk, i tillegg til at de selger togbilletter. Det er i seg selv et glimrende konsept, og i tillegg er det gjennomført med entusiasme og smittende humør.
Onsdag er fast suppedag og denne uka var det potetsuppe.
- Øs opp til deg selv du, mens jeg skjærer brød, sa hun bak disken.
Men jeg ble jo bare stående og glane på alt det gode de hadde.
- Jeg skal øse opp jeg, så kan du si stopp selv, sa hun da, for jeg så sikkert passe fomlete ut.
Stilen er ganske annerledes enn på de fleste kaféer. Og det er veldig hyggelig.
Hadde jeg vært turist og kommet innom Løten Nærstasjon, ville jeg blitt en dag ekstra i Løten bare for å sitte der. Og jeg ville ha tenkt at de innfødte virket svært vennligsinnet.
Landhandleriet - butikken - opptar en god del av plassen. Blant annet selges hjortekjøtt i ulike varianter fra Løiten Hjorteoppdrett som vant prisen for «beste råvare» i den nasjonale finalen av Smaken av Norge i 2009. I tillegg selger de akevittisen fra Bakken Øvre som vant prisen for «beste produkt» i samme konkurranse i fjor.
Et eget tilbud spesielt med tanke på hytteturister er muligheten til å bestille en pose med «Smaken av Løten», som kan hentes på vegen til hytta. Her kan du få lunsjpose med spekepølse av hjort, spekeskinke, gardsost, smør og syltetøy eller pose med ingredienser til middagsmat, med hjortekarbonader eller annet fra kjøttdisken.
Blant kafégjestene står skravla i taket. Av en eller annen grunn er dette et sted du ikke prater lavt, men flirer høyt. Og det er ingen tvil om at nærstasjonen er blitt et treffsted i Løten.
Ved første blikk kan opplegget virke litt forvirrende. For det er noe alle steder.
For det er ikke minimalismen som råder på nærstasjonen. Tvert imot, der det har vært en ledig plass, har de fylt på med noe. Om ikke alt er i samme stilen, så er det i flere stiler, det gjør ikke noe. For det er en høyst uformell tone rom råder.
Det du får på bordet, er tradisjonelle produkter av lokale råvarer som smaker godt. Det er enkelt nok, men det føles veldig riktig at det er slik det er. Mye dreier seg om nybakt brød eller lefserull med kortreist pålegg, eller kaffe med kanelsnurr og kringlebit.
Og de har kaffe latte og slik også. På nærstasjonen heter det «æinsleskaffe».
Egentlig har de kjempeflaks i Løten som har et slik sted.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat