22. okt
POPULÆRT: Vi drikker mer vann.
 
Dette drikker vi mer av

Publisert: 25.jan.2013 04:13
Oppdatert: -
Vi er blitt mer tørste på vann med kullsyre, sterkøl og sider.
Salget av brus og butikkøl gikk litt ned i 2012, viser tall fra Bryggeri- og drikkevareforeningen. Ølsalget falt med 1,7 prosent, mens brussalget gikk ned med 2,1 prosent i 2012. Salget av sterkøl økte med 58 prosent, og nedgangen for vanlig butikkøl i klasse D på 1,9 prosent var mindre enn tidligere år. Svenskehandelen tapper like fullt norske bryggerier for omsetning.
- Privat innførsel av øl fra utlandet når stadig nye høyder, og mange smugler øl i store kvanta. I fjor satte Tollvesenet ny rekord i antall ølbeslag. 5.258 beslag av øl er ett tusen flere enn for tre år siden, sier direktør Petter Nome i Bryggeri- og drikkevareforeningen. Etter flere år med nedgang i kiosksalget av brus, økte dette litt i fjor. Vann på flaske økte med 2,9 prosent i fjor, og størst var veksten for vann med kullsyre, med 3,6 prosent vekst. Sider er et lite produkt for drikkevareprodusentene, men er den drikken som prosentvis øker mest, med 7,5 prosent, sier Nome. (Newswire)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke