22. okt
 
Elgkarbonader
Saftige og smakfulle elgkarbonader er en fulltreffer, enten det er til familiens hverdagsmiddag eller i selskapelige anledninger. Det finnes mange ulike oppskrifter. Disse karbonadene er spedd med litt fløte og er ekstra gode.

Publisert: 08.okt.2015 04:00
Oppdatert: 08.okt.2015 04:00

Ingredienser 4 porsjoner:

500 g elghakk (kvernet elgkjøtt)

1 ts salt og 1⁄2 ts pepper

1 ss potetmel

1 ss hvetemel

1 egg

2⁄5 ts revet muskatnøtt

1 ts tørket timian

2 dl matfløte

2 ss margarin til steking

Slik gjør du:

1. Rør salt inn i kjøttdeigen til den blir seig. Rør inn potetmel, hvetemel og krydder. Tilsett egg og bland godt.

2. Spe med fløte i to omganger, og rør godt mellom hver gang.

3. Del deigen i åtte emner og form til karbonader på en våt fjel. Stek i ca. 2 minutter på hver side til de er så vidt gjennomstekt.

4. Server elgkarbonader til middag med grønnsaker, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.

Det smaker også godt med et varmt karbonadesmørbrød med stekt løk og salat eller du kan sette et stort fat med elgkarbonader sammen med varmrettene på et koldtbord.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke