buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
Victoriahaven: Det gløder i høstvarme lys og smaker.
 
En fryd i høstmørket
Mattest: Glødende lys, høy stemning og høye forventninger – som innfris. Det er lørdagskveld på Victoriahaven.

Publisert: 11.nov.2016 06:27
Oppdatert: 11.nov.2016 06:37

Et år er gått siden åpningen av Victoriahaven i sin nye form. Siden oktober i fjor har restauranten ligget konstant på topp på HAs liste over «Beste besøk». Hanna og Henriette valgte denne gangen en seks retters viltmeny, for det er seksretterne som har gitt særpreg til menyen. 785 kroner er mye penger, men så var er det da også noen skikkelige herligheter som blir servert.

«Dette er det jeg kaller en matopplevelse», fastslo Hanna allerede tidlig i måltidet.

Første rett på menyen – en viltpaté med sopp og tyttebær i form av en stor kanapé – er en hemningsløs hyllest til høsten med kraftige smaker og så fint bygget opp at det blir bortimot vanvittig forlokkende.

Vinpakke valgte de ikke denne gangen, for den koster tross alt en del, men vintipsene til restaurantsjef Stian Nystrand er det alltid smart å følge. Og igjen ser en hvor viktig det er for en restaurant med en sentral skikkelse som har full kontroll.

Andre forrett – elgbratwurst med kål, sopp og rognebær, fortsetter å trekke høsten inn i rommet. Mens første hovedrett er fjellørret i bechamelsaus med reker og rogn med fint avstemte smaker.

«Men i forhold til de to forrettene, er denne noe mindre oppsiktsvekkende,» sier Henriette. «Dessuten er den nesten for stor».

Men det skal bli enda større. For andre hovedrett – kronhjort med blå kongo – er enda mer omfattende. Kjøttet smelter på tunga, men er det ikke nesten for mye av det gode?

Heldigvis tok servitøren signalet – som alltid. «Kanskje en liten pause før osten?» foreslo han.

«Veldig god idé», sa Hanna.

Det viste seg da også at osteutvalget, der biter ble skåret av kjempestore oster ved bordet, er verdt å vente på. Før multepannacottaen med tindved markerte avslutningen av et strålende høstmåltid.

«Tenk at dette også er Hamar,» sa Henriette da de var ute i Strandgata igjen og virvlet skjerfet et par ekstra runder rundt halsen, for det var snø i lufta.

«Tror du jeg kan gå inn att og spørre om å få lånt med en skinnfell til vegen hematt?» sa Henriette.

«La oss prøve,» sa Hanna.

 
Høstmat: Bratwurst og rotkål.
Kronhjort: Kraftige saker.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat