buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
BAKGÅRDSLIV: Leonardo har gitt en smak av Italia i Hamar i nesten 20 år.
 
En liten smak av Italia
LEONARDO: Det er ikke så mange meterne fra Østre Torg til det mest italienske en finner i Hamar.

Publisert: 17.aug.2012 04:13
Oppdatert: -

Hamar har i det siste fått flere hyggelige bakgårder med servering. Irishman og Tante Gerda har med sine bakgårder har den siste uka fått følge av nyskapning Larsen i Strandgata. Og imens holder Leonardo Italiensk Restaurant stand ved Østre torg, på samme sted som den har holdt til med ulike eiere i snart 20 år. Allerede i 1994, den gangen Brigida og Marco Nicastro drev restauranten, utnevnte vi for første gang pizzaen på Leonardo til byens beste.
I dag er det Nuri Özdemir som står for driften, og han har i mange år sørget for at det fortsatt gis en liten smak av Italia i Hamar.
Og den som tar turen inn i bakgården, får raskt en følelse av å ha forflyttet seg til et litt annet sted. Men det kunne kanskje vært gjort enda mer ut av det for å skape en italiensk ramme. For dette kunne lett blitt et sted som i filmscenen der Lady og Landstrykern deler samme spagetti, og ender med en smask.
På den annen side er det litt fint at det er så rent og enkelt, og akkurat så ujålete som det gjerne er på italienske uterestauranter. Og når det er varmt i været, er det lett å leve på Leonardo. Men sannsynligvis hadde det skapt mer stemning med italiensk musikk enn en slags spansk-internasjonal sydenmusikk i bakgrunnen.
Menyen har klar vekt på pizza og pasta. Pizzaen har etter hvert skiftet karakter fra den vi utpekte til byens beste i 1994, og framstår nok mer norskpreget nå enn den gangen. Valget falt på Pizza alla tirolese (158 kroner) med spekeskinke, som framsto litt for salt, sannsynligvis på grunn av skinken.
Pastaen viste seg denne gangen å være et bedre valg; både en tradisjonell Spaghetti Carbonara (148 kroner) og Pasta con Pesto alla Genovese (162 kroner) er enkle og greie. Pasta con Pesto er servert med en litt ufrisk salat og brødet har innskrevet Leonardo, men er temmelig seigt.
Dessertene ble høydepunktet. Crem Caramel (76 kroner) virket hjemmelaget med god og rikelig eggesmak. Tiramisuen (78 kroner) var helt grei men kunne smaksmessig vært mer utviklet. Sorbetto al limoene (78 kroner) består av hele fire kuler, men med alle i samme smak blir det drøyt ensidig.
Men vi koste oss der vi satt, med enkle viner på glass til 69 kroner og hyggelig service som sørget for at alt gikk strøkent. Og først da vi kom ut av bakgården, var vi liksom tilbake i Hamar. Og når det føles slik etter bare en times tid, må det betegnes som vellykket.

 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat