buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Matti Ræti med en av kakene som har gjort Alle Tiders berøtm i Hamar. FOTO: TROND LILLEBO.
 
En matbit etter jobben
Alle Tiders: Du har lyst på en rask matbit etter jobben, uten å gå verken på restaurant eller kafeteria.

Publisert: 13.jan.2012 04:12
Oppdatert: -

Alle Tiders: Du har lyst på en rask matbit etter jobben, uten å gå verken på restaurant eller kafeteria.
Da kan Alle Tiders være en god løsning.
For det er ikke alltid enkelt i Hamar å finne et godt og ikke dyrt sted, og som er åpen sånn ved firetida om eftan, når du er sulten etter jobben og har verken tid eller lyst til å dra hematt og lage mat. Heldigvis ligger Alle Tiders midt i gågata som en aldri så liten oase.
Om formiddagen er det et populært lunsjsted og berømt kakested. Om kvelden er det smårettsted og kakene er der fortsatt. Og like etter jobb er det en lettvint løsning, der du vet hva du får og du blir aldri skuffet.
Det var Kai Hansen og Matti Ræti som for rundt 15 år siden sørget for å innføre pai som begrep i Hamars spisesteder. Det var det ingen som hadde drevet med før i denne byen. Deretter etablerte de to sitt eget sted. Og da de gode paiene forsvant fra Siste Indre, var det Alle Tiders som tok over stafettpinnen. Navnet var for øvrig det samme som mottoet for Hamars 150-årsjubileum i 1999.
Og mye har skjedd i Hamar siden den gangen, men Alle Tiders består. Kanskje er det noen som mener at det bestående blir understreket litt for sterkt, i den forstand at menyen fortsatt virker ganske så lik den som det startet med. Det vet vi en del om, vi som har spist meksikansk kjøttpai i 15 år eller der omkring.
Men underet er at den fremdeles oppleves som god til prisen (157 kroner), og det gjør den minst like veletablerte lasagnen også. Det er enkelt og greit, det er alltid likedan, og kanskje er det derfor det fungerer så godt også.
Men noen nyheter er det tross alt, framfor alt knyttet til sesonger og høytider. Og likevel vender vi tilbake til paien og lasagnen. Det er slik et godt konsept fungerer.
Selvsagt kunne en ha ønsket noe mer fornyelse på Alle Tiders også. Men noen ganger er det greit å kunne gå bort til disken og bestille omtrent akkurat det samme som sist og året før og mange år før den tid også.
Men selv om folk ikke nødvendigvis trenger å bruke tid på å studere menyen, så risikerer en at det tar litt tid allikevel, for i hvert fall på ettermiddagen er det sjelden mer enn én person i disken, som både skal ta imot bestillinger og tilberede kaffedrikker og den slags. Og skal du ha en rask matbit, er kø for å bestille alltid et stress. Men siden det har vært slik i alle år, så venner en seg til det også.
Alle Tiders vekker ikke lenger oppsikt med paiene sine. Men de er fortsatt gode. Og så lenge det er langt mellom konkurrentene på akkurat dette markedet, så er det dit vi går ved kvart over fire-tida.
Geir Vestad
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat