buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
BlåmuggostFoto: Tine.no
 
En muggen fornøyelse

Publisert: 15.feb.2013 04:13
Oppdatert: -
For de fleste ostetyper er mugg en trussel for kvaliteten. Ved produksjon av muggoster er mugg både ønsket og nødvendig for å skape de pikante særtrekk ved slike oster.
Det er muggsoppen som gjennom sin spalting av melkefettet gir den karakteristiske skarpe smaken som vi kjenner så tydelig på blåmuggosten.
Mange store oppdagelser har skjedd ved tilfeldigheter, så også med blåmuggost. Det fortelles om en gjetergutt som glemte matpakken sin i en fjellgrotte utenfor byen Roquefort i Frankrike. Matpakken inneholdt blant annet et stykke ost som var laget av sauemelk. Da gutten senere fant matpakken igjen var ostestykket dekket av mugg. Mat skulle man ikke kaste så gutten smakte på osten og fant at smaken var både sterk og spesiell, men det smakte faktisk godt! Dette skjedde på 600-tallet og ble starten på produksjon av verdens kanskje mest anerkjente muggost; Roquefort.
Kilde: tine.no
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat