buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
SPISESTUA: Den nye bistroen i Brumunddal har hyggelig felles bakgård sammen med Bakgården pub. Foto: John Arne Holmlund
 
En smak av by
Dersom Brumunddal skal framstå som by, trengs det også bymessige elementer - som noen bra restauranter.

Publisert: 26.aug.2011 04:12
Oppdatert: -

Et godt tilløp er Spisestua Bistro i Sentrumsgården. Her har Tonje Ofstad Pettersen fått med seg Bjørn Fenn og Rune Pettersen, begge tidligere fra Brua Grill, for å skape et sted med tradisjonell norsk matprofil, med et lett internasjonalt preg.
På forhånd varslet Tonje Ofstad Pettersen at det skulle være et sted med kjøttkaker, elgkarbonader, kveite, laks og klassisk søndagsstek. «Men vi byr også på matretter inspirert av middelhavskosten», uttalte hun til HA.
Og slik er det blitt.
Nytt er det at innehaverne av Spisestua nå også har kjøpt Bakgården Pub, og med det også skapt nytt liv i den særegne uteserveringen midt inne i Sentrumsgården. Og denne uteserveringen er en klar styrke ved konseptet.
Spisestua er åpen for lunsjretter på formiddagen, og har middagsservering fra klokka 15.
På lunsjmenyen er det et stort utvalg av tradisjonelle lunsjretter; vi valgte middelhavspai (129 kroner) og omelett med ost og skinke (99 kroner). Og begge er gode valg. Omeletten er lett og luftig. Den spinatbaserte paien blir litt tam og smaksmessig er det ikke så mye som minner om Middelhavet.
Da vi stakk innom for å prøve middagsmenyen, innbød en strålende sensommersol til å spise ute i bakgården. Den er et trivelig sted, røft og rustikt innredet, og en hyggelig kontrast til de nyoppussede, steinbelagte gatene i byen utenfor.
Menyen er i likhet med lunsjmenyen stor og omfattende. Vi valgte elgkarbonader (189 kroner) og husets kyllingfilet (også 189 kroner). Rettene er temmelig enkle. Kyllingfileten serveres med brun saus med sjampinjonger, men det smaker godt, og kyllingen er fint stekt. Pommes frites er godt til kylling, men grønnsaktilbehøret kunne kanskje ha vært noe mer spennende.
Elgkarbonader passer jo godt i Brumunddal, siden elgen er sentralt symbol for kommunen. Og elgkarbonadene på Spisestua hører absolutt til de bedre i sin sjanger. Servitøren sier de er hjemmelagde, og det bærer de faktisk preg av også, med fyldig smak og grov farse. Litt mye dominans av salt og litt hardt stekt etter vår smak, men fint er det at retten kommer rykende varm på tallerkenen. Heller ikke her er grønnsakene de mest spennende, men de er heldigvis ikke kokt i hjel heller.
Vi orket litt dessert også, og satset på en mousse (79 kroner). Med den er det slik at innholdet varierer fra dag til dag, og på vår dag inneholdt den mørk og lys sjokolade. Smaken var ypperlig, men den hadde nok steget et par hakk med litt mer letthet og luftighet i konsistensen.
En stor, hyggelig og ikke minst rimelig overraskelse er smoothie til 49 kroner. Nydelig smak av frukt og bær, iskaldt servert i glass og krydret med overraskende smaker. Vi foreslo at kryddernellik hadde gitt et bidrag, men slikt, sa servitøren, er hemmeligheter på Spisestua.
Stilen er enkel, og preget ligger nok matmessig nærmere en kafé enn en restaurant. Men siden man bestiller og får servert ved bordene, og spisestedet bruker betegnelsen Bistro (liten restaurant) om seg selv, er det absolutt muligheter til å leve opp til dette. Og det er stor sannsynlighet for at brumunddølene kommer til å trives med sin bistro. Men den kan ennå heve seg et par hakk.
Og da snakker vi ikke om elghakk.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat