buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
 
En smal start på året

Publisert: 09.jan.2009 05:08
Oppdatert: -
Etter en lang juleferie med mye god og gjerne fet mat, kan det være en lettelse å servere magrere middagsalternativer i det nye året. Vi har mye godt å by på av retter med egg og hvitt kjøtt.
Omelett til én
2 egg
2 ss vann
litt salt
Råkost 1/2 strimlet rapidsalat
1 revet gulrot
Slik gjør du
Visp sammen egg, vann og salt og hell røren i en liten stekepanne. Pannen må være så varm at en smørklatt freser når den slippes i. Trekk røren inn mot midten. Eventuelt fyll legges på den ene halvdelen og den andre halvdelen brettes over. Bland strimlet salat og revet gulrot til en frisk og god råkost. Tips Som fyll kan du bruke revet ost, kokt skinke, purre, sopp, krydderurter og bacon.
Ratatouille med speilegg til
(4 porsjoner)
4 tomater
1 gul paprika
1 grønn paprika
2 løk
1 grønn squash
ca. 1 ts salt
ca. 1 ts tørket oregano
1 båt hvitløk
ca. 1 ss tomatpuré
2 ss olje til steking
4 egg
Slik gjør du
Skjær tomater, paprika og squash i terninger. Finhakk løken. La grønnsakene surre i litt olje til de er møre. Tilsett krydder og tomatpuré.

Serveres med speilegg og brød.

Grønnsaksuppe med fine kyllingboller
(4 porsjoner)
400 g kyllingkjøttdeig
1 egg
1 båt hvitløk
2 ss finhakket kruspersille
1 ss frisk basilikum eller 1 ts tørket
(kan sløyfes)
1 ts salt
¼ ts pepper
2 l vann
4 hønsebuljongterninger
4 gulrøtter
1/2 purre
1/2 knollselleri (sellerirot)
1/4 kålrot
4 poteter
Slik gjør du1: Rør inn egget i kyllingkjøttdeigen og tilsett hakket hvitløk, persille og krydder. 2: Kok opp vann og buljong og tilsett oppdelte suppegrønnsaker. Kok grønnsakene knapt møre.

Trekk kjelen til side.

3: Form kyllingfarsen til små boller og slipp dem opp i suppen etter hvert.
4: Sett kjelen tilbake på platen og la kyllingbollene trekke 5-10 minutter til de er gjennomkokte.

Dryss over litt hakket grønt før servering. Server godt brød til.

Pannekaker med grønnsaker
(Fire porsjoner)
Pannekakerøre: 4 egg
3 dl hvetemel
1/2 ts salt
5 dl melk
Wokgrønnsaker 1 rødløk
1/2 brokkoli
3 gulrøtter
1 rød paprika
1 gul paprika
50 g sukkererter
ca. 1 ss revet frisk ingefær
litt salt og pepper
Slik gjør du
Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. 15 minutter. Stek tynne pannekaker på forholdsvis sterk varme. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden.

Skjær grønnsakene opp som til wok og fres dem raskt i olje til de er så vidt møre. Fyll hver pannekake med grønnsakblandingen og brett sammen. Server dem straks.



Hønsesuppe som i Provence
(3 -4 porsjoner)
1 kokt høne
1 1/2 l hønsekraft (kraft fra den
kokte høna)
1 boks hermetiske tomater
skallet fra 1/2 appelsin
4 poteter
2 gulrøtter
1/2 purre
1 stk. løk
1/2 fennikel (kan sløyfes)
2 båt hvitløk
1/2 ts gurkemeie
2 ss frisk basilikum
Slik gjør du1: Rens hønsekjøttet for skinn og bein. Skjær det opp i 2-4 cm store biter.
2: Kok opp hønsekraft, hermetiske tomater og finrevet appelsinskall.
3: Skjær grønnsakene i små terninger og press hvitløken. Fres alle grønnsakene i litt olje til de blir blanke og ha dem i suppen. Tilsett gurkemeie og basilikum og smak til med salt og pepper. Tilsett hønsekjøttet og la det bli varmt.

Server suppen rykende varm med ferskt brød til.

Kyllingfilet på grønnsakseng
(4 porsjoner)
4 kyllingfileter
1 rødløk
1 rød chili
3 tomater
1 grønn squash
1/2 aubergine
4 ss olivenolje
1 ss hakket frisk rosmarin
Slik gjør du
Del grønnsakene i passe biter og legg dem i en ildfast form sammen med kyllingfiletene. Hell over olje og dryss på krydder, salt og pepper.Sett formen istekeovnen ved 180 grader og stek i 15-20 minutter.

Server med søt chilisaus, deilig brød eller kokte poteter. (Kilde: mat.no)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat