buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
EKTE SOMMERVARE: Selvfisket ørret, sprøstekt med kantareller i litt løk og bittelit hvitløk, poteter og nykål må være en av sommerens aller beste middager.
 
En spansk sommer- middag
Det er vel for drøyt å si at spansk VM-fotball inspirerte til denne varianten av sprøstekt ørret. Men en spansk vri er det.

Publisert: 23.jul.2010 04:12
Oppdatert: -

Det ikke kantarelltid ennå, men det går an å få tak i. Jeg kjøpte kantareller fra Bulgaria i butikken - og soppen holdt i massevis til mitt bruk.
Tipset om denne sopp, løk-og hvitløkspanna fikk jeg av noen kamerater jeg var på fisketur med. Disse gutta kan både mat og vin, og glade i Nord-Spania er de hele gjengen. Vi liker jo å tro at dette var måten selveste Hemingway likte å få sin fangst tilberedet.
Kanskje er det sant, men sant er det i alle fall at dette er måten de noen ganger håndterer sine sprøstekte ørret i Nord-Spania.
Nå er vel kanskje ikke Trysilelva like eksotisk som disse ørretelvene nord i Spania, men stas er det uansett å lure noen sprelske 300-grams ørreter, sprøsteke dem - og ikke minst spise dem. Enklere kan man vel knapt skaffe seg den mest eksklusive sommermiddag.
For eksklusivt er det blitt, dette med stangfisket vare. Ikke engang finner du dette i fiskedisken, og i alle fall ikke på restaurant; egenfisket, sprøstekt ørret. Det kan man invitere hvem som helst på, uansett stil og rang.

Mine ørreter veide nok slettes ikke noe mer enn 300 gram, men en kamerat av meg lurte en på 600-700 gram - og den var virkelig flott. Og det er ikke for å furte i min egen misunnelighet, men perfekt størrelse på fisken for denne spanske rett er 250-300 gram. Eller pannestørrelse, for å si det slik. Ikke blir man så veldig sur, heller, om man, som fisker, skulle miste en eller to.

Langs Trysilelva står det fiskere på begge sider, men det er lett å se hvilken side ekspertene står på. De lokale gutta lurer seg opp langs elvekanten i kjerrene på vestsiden. Og de vet akkurat hva slags utstyr som duger, og i hvilke kulper de største ørretene står. Vi andre må fiske litt på lykke og fromme, men det er ok det også. Og i alle fall når det slenger en og annen ørretpinne - og ikke harr, som for meg er totalt uinteressant.

Fem - seks FISKER, type ørret, er middag for fem - seks personer med tilbehøret som er presentert i denne lille artikkelen. Har du ikke fiskeutstyr, og likevel er interessert - så hold et øye med folk som farter i nabolaget ditt. Kanskje noen drar på fiskestenger. Da bør du ta en prat med dem. Kameratene mine anbefaler en rød Navarra som vin, og den sitter som et skudd i denne sammenhengen. Det vet jeg. Dessuten er den, vinen, strålende som «saus» til jordbær til dessert.
Du trenger
Noen spreke ørret på sånn cirka 250- 300 gram.
Sommerkål
Nypoteter
Kantareller
Persille
Seterrømme
En halv løk
Et fedd hvitløk
Godt smør til steking
Litt mel
Litt salt
Litt pepper
Slik gjør du
Legg litt salt i buken på ørreten og la fisken ligge i kjøleskapet natta over. Før steking ruller du ørretene i en blanding av mel, litt salt og litt pepper. Legg litt godt smør i panna, og blank løkbitene du har kuttet opp fra din halve løk. Press i et fedd hvitløk. Stek kantarellene i smøret, løken og hvitløken. Juster med salt og pepper. Klipp over godt med persille - og så legger du denne blandingen i en bolle - og lar den vente der. Stek ørretene i «godt» smør. Ta fiskene ut av panna og legg dem på et fat, så lager du sausen med å legge mer godt smør i panna - og så blander du inn rømme, varmer dette opp forsiktig og klipper mer persille som skal følge smøret og rømmen. Salt og pepper etter ønske. Husk å trekke potetene og sommerkålen.
Vinvalg: En rød, spansk Navarra.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat