buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
BOLLELAND: Roger Danielsberg er en av de tre Bolleland-eierne som satser på å selge 1,5 millioner Espa-boller i år.Foto: Christian Bergheim og Geir Vestad
 
En tipakning med boller
BOLLERIKET: Det mest kjente spisestoppestedet i Hedmark, er sannsynligvis Bolleland på Espa.

Publisert: 28.sep.2012 04:13
Oppdatert: -

Så kan en alltids diskutere om det er særlig bra eller ikke for Hedmarks rykte. Men uansett er Shell-stasjonen på Espa blitt bortimot norgesberømt for bollene sine. Og om det ikke nødvendigvis er et spisested, så er det definitivt regionens mest kjente stoppested.
For her går bollene unna som varmt hvetebrød, og det er nettopp det de er. Fra tidlig om morgenen hver dag året rundt, og det fortelles om dem som kjøper Espa-boller på julekvelden også.
I sommer har Bolleland til og med blitt berømt i Danmark. «Godt 100 kilometer nord for Oslo finder du et sandt bolleparadis», skrev Ekstra Bladet, og syntes det var ustyrtelig morsomt, for danskene tenkte nok på noe helt annet enn boller.
Men for dem som nærmer seg Espa på E6, er det ingen tvil om hva det handler om. For bensinstasjonseier Rune Gulbrandsen og mannskapet hans i rødt og gult sparer ikke på effektene, og er klippefaste i troen på gjentakelsens makt. Fra du tar av E6 og til du har funnet døra inn til selve bolleparadiset, har du måttet forsere minst ti skilt og plakater, inkludert en husvegg og en bil. Og det er bare starten, for samme hvor du snur deg inne på stasjonen så møter du en plakat med bollepriser.
Og det fungerer til de grader. For i fjor solgte de over 1,3 millioner av Espa-bollene. I år har de som mål å selge 1,5 millioner. Og på disken står en tavle som viser hvor langt de har kommet; hittil viser den 937.098, så millionen nærmer seg.
Vi valgte en tipakning med boller og to kaffe til 110 kroner. Ikke for å innta ti boller på styrten, men en blir litt tummelumsk av alle disse bolleplakatene og handler litt i ørska. Dessuten har en valget mellom både uten og med rosin, med sjokolade og med karamell og alt må liksom smakes. Det som forundrer mest, er at de ennå ikke har satt opp en full meny med bolleretter både til forrett, hovedrett og dessert. Men det kommer sikkert.
Og bollene er gode de - deilig luftige, saftige, uimotståelig rykende ferske og ganske så søte. Så når en først skal kjøpe boller, er det helt på sin plass å dra til Bolleland for å finne de beste. Riktig nok bakes de hos Bakers på Økern. Men oppskriften skal være deres egen, og de stekes på Shell-stasjonen. Og opptil 2000 i timen.
Hvor sunt det er med boller som vegmat, kan diskuteres. Men med så mye fokus som det er på sunnhet, er det en gang i blant deilig å reise til Espa og være skikkelig uskikkelig. Omtalt av Geir Vestad
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat