buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
SERVERT: Berit Sandmæl og Wenche Mellum fikk servert Løtenpølsa med potetskum av «komponisten» Tommy Østhagen.Foto: Rolf Småriseth
 
En verdensnyhet
Tommy Østhagen henter råvarene i hjembygda. Etter en tur i hovedstaden for foredling havner pølsene i disken på Nærstasjonen. Løtenpølsa lanseres i forbindelse med Pultost og Akevittdagene.

Publisert: 08.sep.2012 09:08
Oppdatert: -

LØTEN
Akkurat hva pølsene inneholder, ønsker ikke Løtens mest kjente kokk, Tommy Østhagen, å gi noe konkret, eller detaljert, svar på. Men det handler om urter og krydder som står i stil med andre mer kjente merkevarer fra Løten. Og det meste av innholdet er faktisk hentet i Løten. Mesterkokken med bakgrunn og oppvekst i Nordbygda henter med seg råstoffet på hjemlige trakter.

Lansert

I Oslo er han i ferd med å etablere sitt eget pølsemakeri, «Metervaren». Der blir råvarene fra Løten eltet sammen etter en hemmelig og egen oppskrift før det havner i pølseskinnet og gjøres klare til å vende hjemover til salgsdisken og kjøkkenet på Løten Nærstasjon og Landhandleri. Nærstasjonen får nok et kvalitetsprodukt for videresalg.
Torsdag var mesterkokken og «pølsekomponisten» selv på plass ved grillen på Nærstasjonen for den siste finish av produktet før det ble servert. Blant de aller første som fikk smaksopplevelsen av Løtenpølsa med potetskum var Berit Sandmæl og Wenche Mellum, og det manglet ikke på superlativer fra de aller første kundene av Løtenpølsa.

Samarbeid

For Ingvill Thorson Plesner og de andre «ildsjelene» på stasjonen er det viktig å få med en kapasitet som Tommy Østhagen som samarbeidspartner.
- For oss er dette ikke mindre enn en verdenshistorisk begivenhet, sier en begeistret Ingvill Thorson Plesner.
At Nærstasjonen blir et utsalgssted for nyvinningen er viktig og et godt tilskudd, mener hun. At råstoffet har tatt vegen om hovedstaden ser hun på som en del av foredlingen, som det er med linjeakevitten. Og som jernbaneentusiast lanserer hun øyeblikkelig tanken om at de til og fra Oslo går på skinner.
Tommy Østhagen er begeistret og imponert over det de har fått til på Nærstasjonen med salg av kvalitetsprodukter fra sitt eget nærmiljø. Han legger heller ikke skjul på at han gjerne utvider samarbeidet med Løten Nærstasjon og landhandleri. Foruten kundene på Nærstasjonen blir det et utvalg av restauranter i Oslo som skal servere Løtenpølse. Så det er snakk om et eksklusivt produkt som nå lanseres.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat