buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Cafe Gravdahl har styrket sin posisjon som bokcafe i toppklasse. FOTO: CHRISTIAN E. BERGHEIM.
 
Enda bedre på bokcafé
Café Gravdahl: har ytterligere styrket sitt kandidatur som en av landets beste bokkaféer.

Publisert: 09.des.2011 04:12
Oppdatert: -

Kaféen på Gravdahl har vært en suksess siden Anne Bjørg Røed gjorde dette til et satsingsområde i tillegg til bøkene. Etter hvert har cafébordene spist seg innover i bokhandelen, og de aller hyggeligste bordene er da også de som har bøkene tettest innpå.
For det er noe ganske framifrå med dette å kunne sitte og spise en god lunsj, og strekker du ut armen så råker du ei matbok. Det er temmelig herlig.
Det som har skjedd siden sist vi skrøt av Hamars bokcafé, er at menyen er blitt større og maten bedre. Visst har god kaffe alltid vært noe helt sentralt i konseptet, og det er det fortsatt. Men enkle lunsjretter har også hørt med. De doble brødskivene har vært gode, men har også vart veldig lenge. Wrapsene har vært lettere. Men siden Café Gravdahl også er et sted for stamgjester, er det klart at en viss variasjon er påkrevd.
Og det har de skaffet seg. Nå er det nystartede Møystad Catering i Vang som leverer daglig både en suppe og en pastarett, i tillegg til kaker. Og det er denne forsterkningen som har gitt kaféen det ekstra løftet den nå trengte.
For alt må videreutvikles. Og samarbeidet med Tom Vidar Guneriussen og Katrine Aalstad på Møystad Catering har gitt god uttellling.

For selv om de i utgangspunktet er suppe og pastasalat det dreier seg om, så er de stadig ulike, og det er gull verdt for stamgjester, og andre også forresten.
På tirsdag var det potetsuppe (89 kroner) og pasta med laks (98 kroner) på menyen, begge deler servert med brød og - o lykke - ekte smør.
Potetsuppa inneholder baconbiter og en anelse akevitt, som bidro til en behagelig kryddersmak. Laksepastaen kunne vært litt mykere og smidigere i konsistensen, men det kunne ha sammenheng med at vi spiste ganske langt utpå eftan.
Men prismessig er det nok viktig å holde det under hundrelappen. Det befinner seg helt i øvre sona av hva som føles behagelig å betale.
Til dessert var solbærpaien (45 kroner) syrlig og frisk med godt solbærpreg, og gulrotkaka (45 kroner) var umiskjennelig gulrotbasert.
Servicen ved disken er fortsatt rimelig kjapp, til tross for at alle disse kaffevariantene tar tid. Men det er også viktig med god opplæring fra første øyeblikk for alle nye i betjeningen. For om det en gang i blant er uøvde folk bak disken, så er det ikke noe som kundene skal merke.
Det gjør en da heller ikke så ofte. Og det fratar uansett ikke Café Gravdahl posisjonen som bokcafé i særklasse. Hamarsinger har råflaks som har den.
Omtalt av Helge Hagen og Geir Vestad
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat