buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
17. okt
 
Erter, kjøtt og flesk
Erter, kjøtt og flesk er tradisjonell mat med mye smak. Lokale tradisjoner avgjør ofte hva slags kjøtt som brukes, og man kan gjerne bruke salt lammekjøtt også.

Publisert: 25.jan.2014 04:13
Oppdatert: -
Ingredienser 4 porsjoner:
900 g salt storfekjøtt
700 g lettsaltet sideflesk
2 gulrøtter
1 løk
80 g purre (1/2 purre)
250 g gule erter
3 ss frisk timian
8 poteter (melne)
1 kålrot
Slik gjør du:
1. Legg erter i bløt, gjerne over natten (ca. 8 timer). Bruk rikelig med kaldt vann.

2. Skyll saltlake av kjøtt og flesk. Dersom kjøttet er veldig salt bør det ligge noen timer i vann først (eventuelt over natten).

3. Rens gulrot, løk og purre, og kutt grønnsakene i grove biter.

4. Legg kjøtt, flesk og grønnsaker i en kjele, hell på kaldt vann slik at det akkurat dekker. Tilsett 1 ss sukker og kok opp. Ved å ha i 1 ss sukker, tar man vekk bittersmaken som saltet kan gi i slik salt mat.

5. Skum godt av, og kok kjøttet i ca. 2 timer og 30 minutter til det er mørt.

6. Kok erter i nytt kaldt vann, se til at vannet dekker ertene. Skum av undervegs, og tilsett timian. Kok ertene på svak varme i ca. 2 timer og 30 minutter. Smak til med salt og grovmalt pepper.

7. Skrell potet og kok dem møre, ca. 20 minutter.

8. Skrell kålrot, og kutt dem i skiver. Kok skivene møre i lettsaltet vann, 5-10 minutter.
Skjær kjøttet i passe serveringsstykker og server erter, kjøtt og flesk sammen med melne poteter og kokt kålrot.
(matprat.no)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat