buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Erter, kjøtt og flesk
Erter kjøtt og flesk er norsk mat med lange tradisjoner.

Publisert: 24.mar.2017 06:13
Oppdatert: 24.mar.2017 06:14

Ingredienser 4 porsjoner:

900 g salt storfekjøtt

700 g lettsaltet sideflesk

2 gulrøtter

1 løk

1⁄2 purre

250 g gule erter

3 ss frisk timian

8 poteter (melne)

1 kålrot

Slik gjør du:

1. Legg erter i bløt, gjerne over natten (ca. 8 timer). Bruk rikelig med kaldt vann.

2. Skyll saltlake av kjøtt og flesk.

3. Rens gulrøttene, løk og purre, og kutt grønnsakene i grove biter.

4. Legg kjøtt, flesk og grønnsaker i en kjele, hell på kaldt vann slik at det akkurat dekker. Tilsett 1 ss sukker og kok opp.

5. Skum godt av, og kok kjøttet i ca. 2 timer og 30 minutter til det er mørt.

6. Kok erter i nytt kaldt vann, se til at vannet dekker ertene. Skum av underveis, og tilsett timian. Kok ertene på svak varme i ca. 2 timer og 30 minutter. Smak til med salt og grovmalt pepper.

7. Skrell potet og kok dem møre, ca. 20 minutter.

8. Skrell kålrot, og kutt dem i skiver. Kok skivene møre i lettsaltet vann, 5–10 minutter.

(matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat