22. okt
 
Et bydelskro-fenomen
Mattest: La Perla i Storhamarsenteret er selve bydelskroa på Hamar vest. Men den er altfor god til at det bare er de vestpå som har gjort La Perla til sitt stamsted.

Publisert: 06.jan.2017 06:47
Oppdatert: 06.jan.2017 08:29

Siden 1999 har brødrene Sel og Leon Bardakci drevet la Perla, og noen dager står folk i kø helt ut i gangen for å få bord. Så nå har de utvidet lokalet, i utgangspunktet for å ta unna for pågangen de travleste dagene. Men selv på en tirsdag ettermiddag den første uka etter nyttår, som normalt bør være den stilleste av alle uker, måtte de åpne inn til den nye delen for at folk skal få plass.

LES OGSå: La Perla-suksess i større lokaler

Så hva er oppskriften på suksessen?

– Jeg tror det er ganske enkelt, sier Hanna. – For det første god mat, for det andre hyggelige priser, og for det tredje – og kanskje aller viktigste – en service som gjør det umulig å ikke føle seg personlig velkommen og satt pris på.

– Det er slik som også gjør at folk gjerne kommer igjen, sier Henriette. – For det er tydelig at det er mange stamgjester her. Det virker i hvert som om Sel kjenner alle.

«Vi bryr oss om gjestene, og har øynene åpne hele tiden. De skal gå herfra med et smil», uttalte Sel og Leon Bardacki til HA nylig. Og det er akkurat det kundene ser ut til å gjøre.

LES ALLE HAs MATTESTER HER

– Det kan virke som om servitørene nærmest vet hva du skal bestille også, sier Hanna. – For det er tydeligvis noen som bare ikke får nok av kebabrullen. Og ungguttene der borte er visst faste på pizza nr 18 med biff, bacon, pepperoni og rå løk.

– Jøsses, har du sett at de får det servert med pommes frites? sier Henriette.

– Det er slik det er på La Perla, sier Hanna. – For det er rikelig med særpreg her.

- Dessuten er det herlig å starte med å få rykende varmt brød, laget av pizzadeig.

Menyen favner vidt, fra salater og burgere til pasta og pizza, tyrkiske retter og kjøttretter. Det er ikke nyskapende, men folkelige retter det er lett å like. Og prisene er behagelige; dagens rett, eller det vil si det er tre av dem, koster 99 kroner.

– Pasta med kjøttsaus har jeg spist her før, og den er så god at jeg må bare ha den igjen, sier Henriette.

Mens Hanna velger pizza – 119 kroner for medium Paparazzi med skinke, pepperoni, sjampinjong og løk (119 kroner). Den har sprø rand, er smaksrik og med et fint lite sting. Og de to-tre bitene hun ikke orker, får hun med hjem.

Dessertene er ikke helt patente denne dagen, men tre små iskuler er egentlig akkurat passe mengde etter så rikelige porsjoner.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke