buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
godværskafeen: Synnøve Nybakken, Anne Nybakken og Eli Flatebø var blant gjestene på godværskafeen på Sveinhaug den dagen været var godt.Foto: Geir Vestad
 
Et funn på varme dager
Sveinhaug: Vi har ventet på godværet mesteparten av sommeren. For da er det tid til å gå på godværskafé.

Publisert: 27.jul.2012 04:13
Oppdatert: -

På Sveinhaug gård i Ringsaker driver Ingeborg Sørheim historisk pensjonat, pluss Godværskaféen ute i hagen. Både for arbeidet med gården og hagen har hun fått diverse priser og nominasjoner. I 2011 fikk Sveinhaug Norsk kulturarvs kvalitetsmerke Olavsrosa, tidligere i år fikk Ingeborg Ringsaker kommunes pris for beste mat- og kulturopplevelse i 2012, og garden ble nominert til Europas gjeveste kulturvernpris.
Så det er ikke rart vi har ventet på penvær for å få oss en matbit.
En godværskafé er en utekafé som er åpen når det er godt vær. En skal være passe sta om en har holdt ut denne sommeren med et slik konsept, og fjorårssommeren også. Men Ingeborg Sørheim er akkurat sta nok.
For noen uker siden ringte vi og spurte om det var godt nok vær.
- Ja, hva synes du? sa Ingeborg.
- Nei, det er vel ikke det, sa vi, for det var tross alt overhengende fare for regn og vind og kaldt.
Så helt til forrige lørdag måtte vi vente. Da var det ikke en regnskvett i sikte, og til og med sol med ujevne mellomrom. Det var kort sagt en av sommerens hittil relativt få dager som skapt for en godværskafé.
Og visst var den åpen, og visst var det godt. Det er et supert konsept som Ingeborg Sørheim har utviklet. Midt mellom urte- og grønnsakhagen på Sveinhaug har hun etablert en utendørskafé som har alle muligheter til å bli en attraksjon, bare sola skinner.
Ideen er at så mye som mulig av det du får på kafébordet, er hentet enten fra hagen du sitter i, eller nærmiljøet. Det er en strålende idé, for så mye mer kortreist får det ikke blitt, med visse unntak.
Vi valgte en «blings» med spekeskinke og brie (80 kroner), og en salat med kreps i dill (120 kroner). Begge er høyst delikate, visuelt tiltalende og med svært gode enkeltelementer. Skinken er coppaskinke, som har en anelse sødmepreg som harmonerer godt med rabarbrasirup og jordbær. Kreps i dill, servert på et kamskjell, virker unektelig mer fjernreist, men det er friskt og flott og presentasjonen er i begge rettene høyst appetittvekkende. Blant tilbehøret er både bladpersille og luftløk milde varianter som går godt inn i helheten.
Blant dessertene er både bærkake med crème fraîche og rømmevafler med is (70 kroner) ekte godværsdrømmer.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat