buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Gjest-iver: De nye driverne på Lysaker Gjestgiveri har en ambisiøs gjest-iver og vil servere store smaker til kafépriser. Endelig finnes det mat verd å svinge av E6 for i Gudbrandsdalen.Foto Jens Erik Jensrud
 
Et matsted å ta av for
Gudbrandsdalen: Har endelig fått et matsted verd å svinge av E6 for.

Publisert: 04.mai.2012 06:38
Oppdatert: -


Nye drivere satser sprekt i 1770-tallskroa Lysaker Gjestgiveri på Norsk vegmuseum ved Hunderfossen. Så sprekt, at det kanskje er første gang landevegens trette og hungrige får så ambisiøs mat i det gule hus. Kjøkkensjef Frank André Dahl (Paa Bordet og Banken bl.a.), og hans makkere Lasse Våtstad og Anne Sofie Brekken vil nemlig lage så god mat at giveriet blir et givet sted å stoppe på. Til og med når en slett ikke har planer om noe museumsbesøk.
Det får du på kjøpet. Det gamle gjestgiveriet fra Lysaker havnet på museum etter at det måtte vike plassen for E18-utbyggingen i 1979. Dets tre historiske stuer og interiører står som førsteperle på Norsk vegmuseum på Hunderfossen, og er riksantikvarisk ført tilbake til 1800-tallet. Du velger sjøl om du vil slå deg ned i den røde stuen i klunkestil, i spisestuen blant empiremøbler, i den blå med tilnærmet biedermeier, eller i rosehagen i engelsk landskapsstil. Det du ikke velger, er om maten du skal spise er kortreist og langt fra museal.
Prisene ligger på kafénivå, maten langt over. Hovedrettene starter på 129 kroner for Norsk ost (Selbu blå, Snøhetta fra Dovre og Chevre fra Haukeli, med knekkebrød og fikenkompott), og ender i 249 kroner for lammekarré med pølse, rotgrønnsaker, mandelpotetstappe og rødvinsky. Alt er kortreist eller kjøkkenets egen produksjon.
Gjestgiveriet baker allerede alt som serveres av brød og kaker, og til og med kjøttkakene og fiskebollene med ovnsbakte poteter på barnemenyen er husets egne. (79 kr). Kakene har ens pris over hele fjøla: 45 kroner stykket. Vaffelen koster 30, og det er forunderlig i spann med slike kvalitetsambisjoner. Ambisjonene strekker seg forresten seg videre: Både bakeriutsalg, pølsemakeri og dropskokeri er på gang.
- Vi driver ikke med tulleingredienser, sier Anne Sofie Bekken. - Vi tror markedet er klar for kvalitet.
Om vi er. Etter en mannsalder gjennom Gudbrandsdalen ørten ganger i året, er vi fullstendig desillusjonert av blass kafémat, og har for lengst gitt opp å stoppe. Heretter derimot, hvis disse holder koken ... I lys av de mange skuffelser langs leia blir Lysakkers koldttallerken med røykelaks, lokal spekemat og lun potetsalat, (165 kr), og salat-tallik med endivie, blåmuggost, ringsakerhonning og dijonvinaigrette, nøtter, pinjekjerner og knekkebrød, (149 kr), to bra aha-opplevelser. AHA! Det går an å få skikkelig vegmat! Inntrykket blir behørig bekreftet av kakene, særlig dessertkaka. Riktig nok sa kjøkkensjefen at den bare var et eksperiment, kliss lik brownien, bare bakt i vannbad. I så fall bør all brownies bakes i vannbad heretter. Verd en søndagstur enkomst, faktisk. Tror vi må smake husets blå hamburger neste gang, eller kanskje rosastekt kalv med tunfiskkrem. Og så rakk vi heller ikke vaffel sist ...

Turid Andreassen Lie
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat