buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
17. okt
Café Valuta: Sentral beliggenhet på nedre hjørne av kulturhuset.
 
Et naturlig treffsted
Mattest: Café Valuta i kulturhuset burde vært et naturlig treffsted i Hamar, enten til lunsj eller kveldstid.

Publisert: 14.okt.2016 06:25
Oppdatert: 14.okt.2016 06:47

Slik var det i starten. For det kokte rundt Valuta ved oppstarten i Kulturhuset for snart to og et halvt år siden. Da var dette stedet alle skulle prøve. Så stilnet det litt.

Men det er ikke lenger siden enn i fjor høst at Valutas femretter i Hamar Arbeiderblad ble kåret til et av byens beste måltider. Og mye er fortsatt veldig godt. Men er det blitt treffstedet det kunne blitt?

– Lurer på hvorfor det ikke er flere folk her? sier Hanna.

– Eller rettere sagt hvorfor vi er aldeles alene? sier Henriette.

Men det kunne jo skyldes at var en tirsdag aften, og Valuta hadde nettopp åpnet på kveldstid igjen etter sommersesongen.

Og etter bare å ha vært lunsjsted i hele sommer, er det fortsatt lunsjmenyen som dominerer. Rettene fra denne serveres også på kveldstid, pluss noen middagsretter. Men ikke mange; i tillegg til en pastarett og en Biff satay, er det én dagens fisk og én dagens kjøtt.

Forretter fins det egentlig ikke. Så løsningen ble en vårrull på hver (99 kroner for to), Og vårrullene er gode nok de. Men det hadde gjort seg med en litt mer forseggjort forrett, når en først skal gå ut og spise.

Dagens fisk – wok med brosme (219 kroner)- er derimot deilig og godt sammensatt, inkludert scallops og kamskjell. Lam med kantareller (229 kroner) er fint stekt og godt krydret, servert med poteter og jordskokk-chips, og en herlig høstrett med et glass spansk Cune Reserva til.

– Dette er Valuta-retter på sitt beste, sier Hanna.

Dessertene gjør ikke akkurat reklame for seg selv på menyen. Betegnelser som «Dagens kake» og «Dagens is/sorbet» er ikke særlig spennende. Men når kaken først kommer på bordet, inkludert is, er det grunn til å feire – både for plommekake med stikkelsbærsorbet og sjokolade med solbærsorbet. Ikke minst er isen ypperlig, det gjelder også mer sjeldne smaksretninger som myske og tindved. Her sitter Valuta på herligheter som kunne vært enda mer utnyttet.

– Det meste er jo på plass, sier Henriette. – Det må bare utvikles og profileres enda bedre.

– Men neste gang går vi enten på fredag eller lørdag, da det er oppe helt til ni, sier Henriette. – For det er litt kjipt å gå hjem klokka seks og se på tv.

 
Fisk: Deilig wok med brosme og kamskjell.
Kjøtt: Høstlig lam med kantareller.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat