buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
larsen: Er i løpet av kort tid blitt et hyggelig innslag i bybildet.Foto: Jens E. jensrud
 
Et skikkelig jentested
Larsen: Det kan godt hende at Larsen blir et sted for oss gutta. For det er her alle damene sitter.

Publisert: 31.aug.2012 04:13
Oppdatert: -

På forhånd hadde kafé-eierne Hanne Ovidia Hansen (daglig leder) og Linn Byberg varslet at Larsen butikk, kafé og bakgård i Strandgata 53 skulle by på noe helt annerledes i Hamar. Etter de første ukenes innkjøring, er det klart at annerledesheten framfor alt ligger i at det framstår som et bortimot rendyrket jentested.

I utgangspunktet er det nok butikken som gir et slik inntrykk. Og den er spredd litt rundt omkring i rommene. Det meste av selve kaféen lagt til hovedrommet ved disken, pluss noen kriker og kroker lenger inn, men det er litt vanskelig å forklare hvordan en kommer dit og hvordan en kommer ut att.

I tillegg er bakgården en viktig del av lokalet. Den er definitivt på den røffe siden, og det hadde ikke skadet om den var blitt litt mindre nedstøvet. Men uansett ser det ut til at bakgårdslivet er over for i år ...

Interiøret er preget av en shabby chic-variant med kombinasjon av høyst ulikeartede elementer, fra elghode på veggen til gammel kasse og kabelrulle som bord. Og liker du stolen du sitter i, kan du jo kjøpe den da.

Menyen består av relativt enkle lunsjretter, fra ciabatta og salater til tapas fra Møystad gård. Tapas-tallerkenen består denne uka av grove kjøttboller og ost i skinke, med oliven og brød (159 kroner). Det er godt, og ganske minimalistisk. Og kanskje burde kjøttbollene vært litt mindre for å fungere bedre. At eplemosten er industriell er ikke bra, så mye god kortreist ikke-industriell eplemost som det nå er å få tak i. Og det hadde også stått bedre til stilen.

Uansett har de allerede sikret seg Hamars blideste betjening. Og de kunne gjerne servert kaffedrikkene ved bordene, og ikke bare maten. Løsningen er å be om navnet på den som skal ha kaffen når du bestiller, og så blir en ropt opp.

- Geir, nå er latten din klar, roper de, og det er selvsagt hyggelig at de er på fornavn med kundene.

Og på lørdag formiddag, da lokalet var schmeck fullt, dannet det seg så klart kø av kaffetørste som ventet på å bli oppropt. På tirsdag var det derimot herlig avslappet, og Larsen - oppkalt etter rørlegger Fin Larsen, viste seg fra sin beste side. Det var til og med fire andre karer i lokalet. Og de så ut til å trives de også.

Det ville ha smakt med et glass kjølig hvitvin også. Men det har de ikke.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat