buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
STEAK HOUSE COMPANY: Med Ole Martin Johannessen (til venstre) bak grytene og David Rajend som daglig leder.Foto: Geir Vestad
 
Et sted for de kjøttsultne
Steak House Company: En godt bevart hemmelighet i gågata i Hamar som flere bør oppdage.  

Publisert: 10.feb.2012 04:12
Oppdatert: -

For dette må være nær midt i blinken for biff-folket, ikke minst de med sans for kraftige retter og smaker. For det får en på Steak House i Hamar. Napa Valley Sirloin Steak, Steak Diane, Escofier's Beef Chasseur, klassisk pepperstek, Steak Argentinian ... Her er det bare å lange innpå.
I tillegg er det sannsynligvis byens beste spareribs. Vi har i hvert fall ikke smakt dem bedre siden glansdagene på Mrs. Sippy's for mange år siden.
Så det er egentlig rart vi ikke har vært her oftere, til tross for sentral plassering midt i gågata. Men nå skal vi stikke innom oftere.
I tre år har Steak House Company holdt hus i lokalene der Krus i sin tid startet opp. Siden var Big Buffalo seg her, inntil David Rajend og Christina Blanaru tok over med familieselskapet Steak House Company. Og interiøret er fortsatt på den røffe siden, som det alltid har vært.
Bak grytene sørger Ole Martin Johannessen for at det meste stemmer. Han har for øvrig en lang fartstid i Hamars restaurantverden, som blant annet kjøkkensjef på Mrs. Sippy's og daglig leder på Siste Indre.
Blant forrettene er friterte kyllingvinger (98 kroner) nesten i heteste laget. En ting er å åpne opp smaksløkene, men de behøver ikke bedøvelse. Serranoskinke med parmesan og pesto (79 kroner) er enkel og god.
Som biffrett valgte vi Escofiers Beef Chasseur, med navn etter den franske kokken Auguste Escofier (249 kroner for 180 gram). Mør og saftig indrefilet er dette, som tilbehøret kan gjøre noe mer spennende. Dessuten kommer retten på bordet med litt lav temperatur.
Spareribs (199 kroner) er populær gnafsemat som kommer i form av babyback-ribs. Ribba er delt på tvers av ribbeina, som gjør den enkel å håndtere på tallerkenen. Kjøttet er så mørt som det skal være, bbq-sausen smaksrik. Men også denne retten er litt lite varm. Også her er tilbehøret på den enkle siden.
Dessertene er svært gode, ikke minst brownien med frukt og bringebærcoulis (79 kroner) som er smakskraftig og fint presentert. Kanelis med eplechips (79 kroner) byr også på mye velsmak og lekker presentasjon.
Som helhet er det et uformelt sted der en svært imøtekommende service bidrar til at det er lett å trives. Ventelig blir konkurransen skjerpet når kjeden Big Horn etter hvert etablerer seg på Stallgården. Med Volume på Østre Torg i tillegg, blir det tre biff- og kjøttsteder i byen. Men Steak House Company bør ha gode muligheter til å klare seg i kampen om biffkundene.

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat