buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
17. okt
 
Et sunnere alternativ
Er du blant dem som har store planer for 2009? Trene mer, spise mindre, spise sunnere etc. etc.?

Publisert: 29.jan.2010 05:00
Oppdatert: -
Skippertak og lynkurer gir sjelden ønsket effekt på lang sikt. Sett deg realistiske og gjennomførbare mål og start i dag! Det aller viktigste er å kjenne etter om du virkelig er motivert til å gjøre en livsstilsendring. Motivasjonen holder kun i noen få måneder dersom du gjør dette fordi legen eller kjæresten din synes at du skal. Du må virkelig ville dette selv. En realistisk vektnedgang er ½ kg i uka. Da spiller du hele tiden på lag med kroppen din, og unngår slike demotiverende perioder.

DERFOR ER DET SMART å fokusere på noe du kan spise mer av. Fråts i frukt, bær og grønnsaker. De inneholder mye vitaminer, antioksydanter og fiber, men få kalorier. Magert rødt og hvitt kjøtt, mager fisk og magre meieriprodukter inneholder også få kalorier, men masse proteiner. Proteiner metter mye bedre enn fett. Metthetsfølelse er viktig, ellers er det vanskelig å gjennomføre det du har satt deg som mål. Her får du noe tips på vegen mot et sunnere kosthold. Alle rettene inneholder mindre enn 400 kalorier per porsjon:
Proteinbombe
(Fruktlunsj eller kanskje dessert for én)
1 appelsin
1 kiwi
50 g blåbær
50 g rips
50 g bjørnebær
1 ½ dl cottage cheese
½ dl vaniljekesam
Slik gjør du
Skjær frukten i biter. Bland cottage cheese og vaniljekesam og server. (mat.no)
Sprø wraps med reker
(4 porsjoner)
4 ts pesto
4 hvetetortillaer
2 tomater
1 avokado
½ issalat
100 g ruccola
100 g reker
Dressing 1 dl kesam
1 dl cultura naturell, pærevariant
2 båter hvitløk
Slik gjør du
Smør et tynt lag med pesto på tortillaene. Varm dem 5 minutter i ovnen på 180 grader. Når de er tatt ut av ovnen vil de bli sprø. Skjær tomat og avokado. Riv salaten.

Bland dette sammen med de øvrige ingrediensene. Smør salatblandingen mellom to tortillaer og skjær det hele i 4 «kakestykker». Sett 2 og 2 oppå hverandre, og stikk et spyd i dem for at de skal holde seg sammen. Dressing Bland kesam, cultura og presset hvitløk sammen til dressing. Server denne ved siden av. (mat.no)

Pitabrød med kylling og tzatziki
(4 porsjoner)
Tzatziki 1 slangeagurk, grovt revet
300 g kesam
1 båt hvitløk, presset
¼ ts salt
¼ ts pepper
Slik gjør du
Riv agurken ogklem ut «overskuddsvannet». Bland kesam og presset hvitløk, og tilsett agurken. Smak til med salt og pepper.
Kyllingen 2 kyllingfileter
1 ss olje
4 pitabrød
6 salatblader
1 rødløk
2 plommetomater
Slik gjør
Kutt kyllingfiletene i biter og brunde i olje i stekepannen. Varm pitabrødet i ovn eller brødrister.

Bland salat, løk, tomat og kylling. Server med tzatziki. (mat.no)


Gratinerte grønnsaker
(4 porsjoner)
1 gulrot
1 liten blomkål
1 pastinakk
100 g sukkererter
1 purre
1 dl grønnsakbuljong (utblandet)
2 dl melk
3 ss hvetemel
1 ts salt
5 g muskatblomme revet
1 egg
2 dl hvitost revet
Slik gjør du
Rens og grovdel grønnsakene. Kok dem halvmøre i minst mulig vann. Sil kokevannet fra og tilsett så mye melk at det blir 3 dl.

Legg grønnsakene i et ildfast fat.
Visp sammen melkeblandingen og hvetemelet, og kok det opp under omrøring. La det småkoke i 2-3 minutter. Smak sausen til med salt og muskat. Visp inn egg og revet ost, og hell sausen over grønnsakene i fatet.
Gratiner retten midt i ovnen til den er gyllen og grønnsakene gjennomkokte (200 grader i ca. 200 minutter).
Server gratinerte grønnsaker som selvstendig rett med brød til, eller som tilbehør til røykt kjøtt eller fisk. (mat.no)

Fiskegryte
(2 porsjoner)
200 g mager fisk, sei, torsk eller hyse, 1/2 pakke a 400g.
50 g røykt eller pepperrøkt makrell, 3 skiver a 2 cm
150 g poteter, 3 små poteter
100 g purre, 1 1/2 dl
50 g gulrot, en liten gulrot
50 g kålrot, 1 liten skive
50 g stangselleri, 2 stilker
salt, timian
2 dl vann + fiskebuljong/grønnsakbuljong
Server med 50 g grovt brød, 1 skive eller 30 g flatbrød, 3 stykker.
Dette gir ca. 580 Kcal d.v.s. 240 Kcal pr. porsjon.
Slik gjør du
Rens og del poteter og grønnsaker i terninger. Kok så vidt møre i vann med fisk- eller grønnsakbuljong Ha i salt og krydder og smak til.

Del all fisken bite og legg i gryta Kok opp og la trekke til fisken er kokt
Dersom du ønsker en jevnet gryte kan du lage en jevning med 2 ts maisennamel og litt vann og røre inn til slutt. Maisennamel trenger bare et oppkok for å jevne. (Eksportutvalget for fisk)

Lunt rundstykke
Rundstykker som tilbehør til salater eller supper eller som en liten kveldsrett.
6 porsjonsbagetter eller rundstykker
1 beger cottage cheese
1 ts oregano
1 ts basilikum
100 g revet gul ost
6-12 skiver salami eller spekeskinke
Slik gjør du
Skjær en lomme i bagettene. Bland sammen cottage cheese og krydder og fyll dette i hulrommet.

Dryss over revet ost. Dekk et stekebrett med bakepapir. Sett rundstykkene på stekebrettet og legg salamien ved siden av.
Gratineres midt i ovnen. Salamien skal bli sprø som potetgull. Stikk salamien ned i ostemassen og server med litt salat og tomat.
Stekes på 250 grader i noen minutter til osten er smeltet. (mat.no)



 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat