22. okt
Historisk brosjyre: Hege Ramseng og Petter Nome i Bryggeriforeningen.
 
Får informere om øl og mat

Publisert: 03.mai.2013 04:13
Oppdatert: -
En halv million brosjyrer om øl og mat er nå på vei til matbutikkene.
For første gang siden forbudet mot alkoholreklame ble innført i 1975, har Bryggeriforeningen fått lov å sende ut en trykksak om øl og mat.
- Hver eneste setning er gjennomgått av Helsedirektoratet, så her er vi på trygg grunn, sier prosjektleder Hege Ramseng i Bryggeri- og drikkevareforeningen.
Bakgrunnen for brosjyren er at det nå finnes hele 500 ulike typer norskprodusert øl. I tillegg kommer importølet. I enkelte dagligvarebutikker selges det nå 200 øltyper.
- Det er ikke lett å orientere seg i denne jungelen. Vi informerer om de forskjellige kategoriene øl og hva slags mat de passer til, sier Ramseng.
Brosjyren forteller blant annet at det passer best med en bayer, blonde eller hveteøl til rosa fisk. Til lys fisk er lyst hveteøl, frisk pils eller lys ale gode valg. Rødt kjøtt, and og vilt fungerer best med en fyldig, mørk lager eller smaksrik ale, heter det.(NW)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke