buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Farlig varmt i kjøleskapet
Seks av ti nordmenn mener fire-fem grader er ideell temperatur i kjøleskapet. Det er tre-fire grader for varmt!

Publisert: 24.jul.2009 05:03
Oppdatert: -
Både menn og kvinner mener at fire-fem grader er den perfekte kjøleskaptemperatur, viser en undersøkelse SeeYou har gjennomført for Lefdal Elektromarked.

- Mange er nok ikke klar over at dersom temperaturen overstiger fire grader, blir en rekke matvarer dårligere mye raskere enn om det er to-tre grader i kjøleskapet, sier hvitevaresjef Lars Hoel .


UNDERSØKELSER FRA ELECTROLUX viser at svinekjøtt kan bli dårlig etter tre dager i et kjøleskap som holder fem grader. Også andre lettbedervelige matvarer som kjøttpålegg, fisk og kylling er ekstra sårbare i sommervarmen.

- Moderne kjøleskap har vifte som sprer luften rundt i kjøleskapet, slik at det ikke blir varmere på øverste hylle, noe som var et stort problem tidligere, sier kategorisjef Lena Wånemark i Electrolux.
Men fremdeles selges det en del kjøleskap uten vifte og uten digitalt display der man kan se hva temperaturen virkelig er inne i kjøleskapet.
- Mange ville bli overrasket hvor varmt det kan bli i kjøleskap dersom døren åpnes ofte. Temperaturer på opptil ti grader på øverste hylle er ikke uvanlig. Under slike forhold får også skadelige bakterier gode vekstvilkår, sier Wånemark


GODE KJØLESKAP BØR HA egne skuffer for rask nedkjøling og svalrom for varer som ikke skal ha det like kaldt, som frukt og grønnsaker.

- Rask nedkjøling er ekstra viktig på varme sommerdager når kjølevarer har blitt utsatt for en varm biltur hjem. Når vi legger inn mange matvarer etter handleturen samtidig i kjøleskapet, fører det også til at temperaturen stiger så mye at det kan gå ut over ferskvarene, sier Lars Hoel.


DE SISTE ÅRENE har det skjedd voldsomme forbedringer av kjøleskap.

- Energiforbuket er redusert dramatisk, miljøskadelig isolasjonsmateriale er fjernet, og det er enklere å presist justere temperaturen, sier Lars Hoel og anbefaler hvitevarer som er merket minst med A, helst A+ eller A++. Disse kjøleskapene er noe dyrere i innkjøp, men de gir gode besparelser på strømregningen.

(Newswire er et oppdragsfinansiert nyhetsbyrå.)
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat