buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Fastelavnsboller
Skikkelige fastelavnsboller med godt fyll.  

Publisert: 04.mar.2011 04:12
Oppdatert: -

(En porsjon gir 12 boller)

100 g smør
3 ½ dl melk
50 g gjær
1 dl sukker
½ ts salt
1 ts malt kardemomme
1 ts bakepulver
1 l hvetemel

Slik gjør du
Smelt smøret i en kjele, og hell melken oppi. La melkeblandingen bli ingervarm. Smuldre gjæren i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder.
Ha i hvetemelet og bakepulver, og elt deigen til den blir blank og smidig. La den heve til dobbelt størrelse.
Ha deigen over på en melet overflate, del den i 12 like store emner og trill boller.
Bollene etterheves straks på et lunt sted og stekes midt i ovnen ved 200 grader i ca 7 - 15 minutter.
Avkjøl bollene før de fylles med vispet krem.

Fyll
1 ss sukker
½ ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Slik gjør du
Ha sukker og vaniljesukker i fløten, og visp til luftig krem. Den skal være litt fast, men ikke kornet. Skjær toppen av bollene og legg på kremen. Legg på lokket og dryss over et tynt lag med melis. (melk.no)
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat