buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
 
Fikk lyst på en gardsgutt
Mattest: Er det innlandets beste burger som serveres på Matfatet i Brumunddal? Mye tyder på det.

0
Publisert: 02.sep.2016 09:35
Oppdatert: 02.sep.2016 09:47

Matfatet er blitt en sentral matarena i Brumunddal, både som butikk og som spisested. Det har allerede tiltrukket seg oppmerksomhet langt utenfor Ringsakers grenser, og brumunddøler og ringsaksokninger har fått et kortreist spisested som folk i resten av Hedmark bare kan drømme om.

Selve lokalet er lekkert, både butikkdelen, den lange fristende disken med kjøtt og ost, og spisebordene midt i rommet. Og på menyen gir navnene på rettene artige antydninger om hva som vil komme.

– Jeg tror jeg har lyst på en gardsgutt, sier Hanna. For det er det navnet på hamburgeren.

– Jeg vurderer om jeg heller skal gi etter for fjøsrøkterens fristelse, sier Henriette, ikke fordi hun er tent på fjøsrøktere, men lar seg lett friste av braisert roastbiff.

Men hun ender med retten som kalles Matfatet i stedet – en tallerken med lokale fristelser, som synes å være noe av en signalrett (199 kroner).

- Menyen er ikke stor, men det gir lyst alt sammen, sier Hanna. Og lysten blir ikke mindre når gardsgutten kommer på bordet; en kraftig og grov hamburger, saftig og luftig, med en stor og fyldig skive Blåku-ost og løk som er både smidig og lekker.

– Jeg tror ikke jeg har spist så god hamburger noen gang, sier Hanna.

– I hvert fall har du neppe spist en dyrere burger, sier Henriette. For det er klart at 199 kroner er mye for en burger.

– Verdt hver krone, sier Hanna.

Og det synes Henriette at Matfatet er også – roastbiff fra Hovde, kalkun, bacon, St. Kristinaskinke og en spekepølse som slår såpass at den kalles Slegga, i tillegg til herlig Beito-ost og solbær.

Når det er tid for dessert, viser det seg at de ikke har noen av to dessertene i menyen, med begrunnelse at det ikke lenger er sesong. Det kan la seg forstå for rabarbraen, men at fløtepudding med bær ikke kan la seg skaffe på Hedmarken i august, er pussig. Uansett er ostekremen med bringebærsaus (85 kroner) en frisk og god erstatter.

– Det er litt dyrt, sier Henriette etter at de har betalt 690 kroner for to lunsj med dessert, to glass eplejuice og to kaffe.

– Men det var en nytelse, sier Hanna.

Og utenfor risler fontenen og folk nyter torglivets gleder mens det fortsatt er sommervarmt i været.

Matfatet scorer 21 poeng av 30 mulige.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat