22. okt
 
Fine og grove horn

Publisert: 12.feb.2009 05:31
Oppdatert: -
(16 stykker)
Nystekte horn er fristende enten det er til frokost, lunsj, middag eller kvelds. Bak både fine og grove. Egner seg godt for frysing.
8 dl hvetemel 1 ss sukker 1 ts malt kardemomme 60 g smør 3 dl melk 1 pk. gjær 1 stk. sammenvispet egg til pensling Valmuefrø til pynt
Slik gjør du
Bland mel, sukker og kardemomme. Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm. Rør ut gjæren i væsken. Hell den i melblandingen og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen. La deigen heve under plast på et lunt sted ca. 30 minutter. Kjevle runde leiver og del hver leiv i passe store spisser, form horn og legg dem på stekebrettet. Etterhev under plast på et lunt sted ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss valmuefrø på. Stek hornene midt i ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter. Grove horn Bruk samme oppskrift og fremgangsmåte som til de fine hornene, men erstatt 2 - 4 dl av hvetemelet med sammalt hvete, fin eller grov. Bruk sesamfrø på toppen. (mat.no)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke