22. okt
 
Fish and chips
 

Publisert: 31.mar.2011 04:12
Oppdatert: -

700 g torskefilet uten skinn og bein
Olje til frityrsteking
Fakta, anmeldelser osv.:(4 porsjoner)
Frityrrøre
4 ss hvetemel,
1 ts salt,
1 ts olje,
1 ½ dl vann og
2 eggehviter
Tartarsaus
2 eggeplommer
1 ts sitronsaft
1 ts sennep (dijon)
1 presset hvitløkbåt
2 dl olje
3 små hakkede sylteagurker
1 ss kapers

Slik gjør du:

Tartarsaus
Rør eggeplommene med sitron, sennep og hvitløk. Spe med olje - litt om gangen, mens du rører hele tiden. Når alt er tilsatt og sausen er glatt, røres agurk og kapers inn. Smak til med salt.

Frityren
Til frityrrøren blandes hvetemel, salt, olje og halvparten av vannet. Rør raskt sammen. Rør inn resten av vannet. La røren hvile en stund. Pisk hvitene til stivt skum og vend dem inn like før du skal fritere fisken.

Oljen
Varm opp oljen til det bruser rundt et treskaft. Dypp fisken i røren, rist av det som er for mye. Stek fisken i den varme oljen til den er gyllen og sprø. (fish.no)
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke