buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
KNUTSTAD & HOLEN: Har et populært lunsjsted innerst i lokalet. Foto: Jens E. Jensrud
 
Fiskeburgerens hjem
Lunsj: Ser du folk gå i gatene ved lunsjtider og gnavler på en fiskeburger, skjønner du at du er i Hamar.

Publisert: 07.sep.2012 04:13
Oppdatert: -

Og de kommer fra Knutstad & Holen alle sammen. Det er Hamars fiskebutikk som har gjort fiskeburgeren til en slags bykost.
Og innerst i butikken er det en knøtt liten lunsjrestaurant, for dem som ikke nødvendigvis foretrekker å vandre gatelangs og spise. Så mange stolene er det ikke, men det er vel plass til åtte-ti på en gang. Det gjør dette til Hamars desidert minste spisested, og populært er det. Kommer du litt utpå eftassida, er det gjerne veldig lite mat igjen.
Og selvsagt kommer det folk bortom og slår av en prat, og ikke noe er hyggeligere enn det. For dette er nok også et av Hamars mest sosiale spisesteder.
Til gjengjeld sitter ikke folk så lenge etter at maten er fortært. For det blir unektelig kjølig å sitte stille i en fiskebutikk.
Til å være Hamar er det egentlig et overraskende bymessig spisested det dreier seg om - liksom for litt halvtravle bymennesker som hater matpakke, og hvem gjør ikke det, og som ikke rekker en omfangsrik lunsj, men vil ha noe kjapt å spise og som smaker godt og som sannsynligvis til og med er sunt. For den slags typer er lunsjbaren på Knutstad & Holen et funn.
Som regel har de to fiskeretter, og to slags fiskeburgere. Mange spiser på stedet, og mange tar med burgeren ut.
Men hva som til enhver tid står på menyen, står det ingenting om. For Knutstad & Holen har denne litt merkelige vanen at de ikke setter navn på det de selger. På menyen på veggen i lunsjbaren skilles det mellom stor (90 kroner) og liten (75 kroner) men ikke hva det er stor og liten av. Så det bør vel strengt tatt skrives en normal meny der også, som på alle andre spisesteder.
Men fiskerettene er alltid gode, selv om presentasjonen er enkel. Ved siste besøk skulle vi imidlertid bare ha en fiskeburger, og denne dagen var det kun én med ost og bacon, som nok virker litt snaut når det bugner av fiskekaker i butikken. Ei halv skje med tilbehør er heller ikke overveldende.
Som helhet kan det nok virke som om satsingen på lunsjbaren på Knutstad & Holen kan bli enda mer helhjertet. Det er en del her som med enkle grep kunne vært gjort enda bedre, ikke minst når det gjelder service og presentasjon. For når en har en fiskebutikk i Hamar som etter de flestes mening er i nasjonal toppklasse, og som i tillegg driver med varme lunsjretter, hadde det vært supert med å få alle detaljer på plass også når det gjelder denne virksomheten. Men du verden - det er en herlig krok, og befriende uhamarsk. Men det hender det er godt å komme ut i sola etterpå.

 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat