22. okt
Foto: Elena Elisseeva/Colourbox
 
Flere vil safte og sylte

0
Publisert: 25.jul.2014 04:00
Oppdatert: 25.jul.2014 03:59

Safte- og syltetradisjonen er tilbake for fullt, og de unge er ivrigst.

- De siste årene har vi hatt en dobling i salget av utstyr som kan brukes til safting og sylting, sier kategoriansvarlig Morten Tornøe i Jernia.

- Økningen kan skyldes at kortreiste og hjemmelagde matprodukter er i vinden som aldri før. Lager du eget syltetøy, har du kontroll på sukkermengden og tilsetningsstoffene. I tillegg til å være sunt, smaker det ofte bedre enn det du kjøper i butikken, sier Tornøe.

Friske bær blir stadig mer populære. Årlig spiser hver av oss 121 kilo friske frukter, bær og grønnsaker, viser tall fra Opplysningskontoret for frukt og grønt. Blåbær, jordbær og bringebær er de mest populære bærslagene.

- Mange småbarnsfamilier kjøper bær i stedet for godterier, sier bringebærprodusent Åse-Marit Thorbjørnsrud, som er medforfatter av boka «Bringebærlandet - smaken av norsk sommer». (NW)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke