buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
FORSTMANN: Med fin utsikt til Glomma.Foto: Geir Vestad
 
Flott elgbiff på Forstmann
Elgbiffen var mer imponerende enn den stekte ørreten på Forstmann.

Publisert: 05.aug.2011 04:12
Oppdatert: -

Spisestedet Forstmann på Norsk Skogmuseum, som drives av Siri og John Tømte, har en rekke ulike menyer til ulike typer besøk. Ifølge hjemmesiden serverer de både «elg, bjørn, hjort, rådyr, hare, reinsdyr, rype, orrfugl, tiur, fasan og due, i tillegg til fisk med sik, ørret, laks og røye som de mest etterspurte». Så er det da også spisestedet ved et skogmuseum det dreier seg om.
Norsk Skogmuseum er en av de best besøkte turistattraksjonene i Hedmark. På museets hjemmeside opereres det med et besøkstall på nesten 110.000 i 2010. Det betyr at også spisestedet har et solid publikumsgrunnlag.
De mange langbordene viser da også at det er lagt godt til rette for grupper. Det kan bidra til å gi det store rommet et litt upersonlig preg. Men utsikten til Prestfossen i Glomma er det ingenting å si på.
Når en først kommer inn, oppleves det som en kafeteria, med lang disk og selvbetjening. For nye besøkende kan det nok også virke litt uklart hva slags menyer en har valget mellom. Det første en møter, er en ganske ordinær kafeteria-meny. Men på en skjerm oppdaget vi også en à la carte-meny, som er atskillig mer spennende.
Men så mye fra skog og mark er det ikke på denne menyen heller. Elgbiff er den eneste viltretten, og blant fiskerettene står det «fjellørret». Så vi satset på dem.
Klart mest spennende viste ytrefilet av elg seg å være. Fint og riktig stekt, mør og god. Rødløkskompott med rødvinsmak, veldig gul gulrotpurre, små ovnsbakte poteter, og godt krydret peppersaus, Enkle elementer, men de passer godt sammen.
Til 255 kroner er dette den dyreste av hovedrettene. Men den gir inntrykk av å gi mer for pengene enn ørreten, selv om den ligger 70 kroner under i pris.
Helstekt fjellørret med agurksalat, rømme og kokte poteter (185 kroner) er klassisk, og ordinær. Hvilket fjell denne fisken har sett er et åpent spørsmål. Og selv om det skal være klassisk, kunne retten godt ha vært utviklet noe videre. Utseendemessig er det heller ikke særlig dekorativt med den digre kladden med agurksalat.
Til dessert gikk vi i kakedisken, og trivdes med både ostekake og konfektkake. Men det er litt tungvint med denne diskserveringen når det ikke er noen i disken. Til gjengjeld var betjeningen påpasselig med å rydde av bordene.
Så hva blir hovedinntrykket? Jo, neste gang skal vi velge elgbiff begge to. Om det da ikke en vakker dag skulle dukke opp en harepus på menyen. Eller en mør bever.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat