buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
15. okt
Fransk kyllingsuppe.
 
Først suppe - så crêpes
Det går an å avslutte søndagssturen med fransk suppe som hovedrett og nydelige crêpes til dessert.

Publisert: 22.jan.2010 05:02
Oppdatert: -

Mouton à la Bourguignonne

(Til 6 porsjoner)
Å la kjøtt trekke i vin er enmye brukt fremgangsmåte i Frankrike, spesielt i Bourgogne der det produseres mye vin. Retten kan kokes i stekeovnen eller på platen.
1 ½ kg beinfritt grytekjøtt av lam
2 dl hvetemel
250 g bacon
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
3 ss smør
500 g frisk sjampinjong
500 g stjerneløk
ca. 1 flaske rødvin (burgunder)
Suppekvast (bouquet garni) 1 stilk frisk timian
1 laurbærblad
6 stilker frisk kruspersille
Slik gjør du1. Vend kjøttet i melet. Stek bacon i en stor gryte. Brun kjøttet i smør. Ha på salt og pepper.
2. Surr sammen ingrediensene og legg i suppekvasten.Hell på vin så det dekker kjøttet. Kok opp og la alt trekke på kokepunktet ca. 1 time (bruk lokk).
3. Stek sopp og løk i panne på middels varme i 5 minutter. Ha alt i gryta og la det trekke i en time til.
Server med kokte poteter eller ris. (mat.no)
Fransk kyllingsuppe
(4 porsjoner)
6 kyllingfileter
2 l kyllingkraft eller hønsebuljong
1 boks hermetiske tomater
skallet fra ½ appelsin
4 poteter
2 gulrøtter
½ purre
1 løk
½ fennikel (kan sløyfes)
2 båter hvitløk
2 ss olje til steking
½ ts gurkemeie
2 ss frisk basilikum
Slik gjør du
Skjær filetene i 2-4 cm store biter.

Kok opp kyllingkraft, hermetiske tomater og finrevet appelsinskall. Skjær grønnsakene i små terninger og finhakket hvitløk. Fres alle grønnsakene i litt olje til de blir blanke og ha dem i suppen. Tilsett gurkemeie og basilikum og smak til med salt og pepper. Tilsett kjøttet og la det trekke et par minutter til kjøttet er mørt.
Server suppen rykende varm med ferskt brød til. (mat.no)

Crêpes med epler og karamellsaus
(4 porsjoner)
125 g hvetemel
2 egg
2 1/2 dl helmelk
30 g smør
Crêpes
Ha hvetemel i en bolle. Bland egg og melk og visp det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør. Ha røren over i en mugge, dekk til og la stå i ca 30 minutter.

Mens røren sveller, lages eplefyllet og karamellsausen.

Fyll
1 kg epler
200 g sukker
revet 1 ts sitronskall
1 ts garam masala
1 ts malt kanel
½ ts revet muskatnøtt
Slik gjør du
Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i skiver. Tilsett eplene, litt av sukkeret og revet sitronskall i en stor tykkbunnet kjele. Kok dem over middels varme, under stadig omrøring, til de begynner å bli most, men at det fortsatt er en del biter. Tilsett krydderet og sukker etter smak.
Karamellsaus 60 g smør
45 g brunt sukker
70 g lys sirup
1 dl kremfløte
2 dl lettrømme
Slik gjør duHa alle ingrediensene til karamellsausen i en kjele og la det få et oppkok under stadig omrøring. La det småkoke i ca 1 minutt under omrøring. Trekk kjelen til side.


Så skal de stekes
Varm en liten teflonpanne over middels varme og smelt litt smør. Ha litt røre i pannen. Snu kaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Lag ca 10 crêpes. Smør pannen om nødvendig. Legg pannekakene på et rundt stort fat etter hvert som du steker og fordel litt av det varme eplefyllet oppå hver pannekake, slik at det blir en høy stabel av pannekaker med eplefyll i mellom. Oppå den siste pannekaken legges det 2 dl lettrømme og det hele toppes med karamellsausen. (mat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat