buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
17. okt
FARGERIK: Eli Skoland liker fargerik og godt krydret mat. Foto: Helge Hagen
 
Frikvarter fra pultosten
Sist vi hilste på Eli Skoland, var hun profesjonell talskvinne for pultost i Innlandet. Hjemme på hennes eget kjøkken i Nord-Odal har hun i hovedsak andre matinteresser.

Publisert: 14.mai.2010 04:12
Oppdatert: -

- Jeg har en forkjærlighet for sterke smaker og liker indisk mat med mye krydder. Dessuten er vi glade i både fisk og fugl, sier Eli. Kledelig ikledd flyvertinneforkle (for det har hun også vært) og opptatt av mat som i tillegg til spennende smaker, stimulerer god helse og fysisk form. For eksempel baker vi jevnlig et flott og veldig sunt proteinbrød, sier hun.
Proteinbrød
Oppskriften til dette brødet som inneholder svært lite karbohydrater og mye proteiner, er:

4 egg
½ boks crème fraiche eller kesam
3 ss kaldpresset rapsolje eller olivenolje
1 ss bakepulver
50 g linfrø
60 g hvetekli
50 g sesamfrø
50 g solsikkefrø

Slik gjør du:
Bruk hele eller knuste linfrø. Hele linfrø virker bra på tarmfunksjonen. Knuste linfrø, som har høyt innhold av gunstige omega tre fettsyrer, muliggjør opptak av næringsstoffene. Kanskje begge deler er greit?
Bland sammen alle ingrediensene. Rør godt til en nokså bløt, klissete masse. Legg bakepapir i brødform. Ha deigen oppi og fordel den i formen. Stek brødet på nederste rille i ovnen i 180 grader i 50 - 55 minutter. Avkjøl på rist. Brødet oppbevares i plastpose i kjøleskap. Det kan godt dypfryses.
Kylling, mangosalat og chili
Ovnsbakt kylling med rosmarin er absolutt innenfor Elis ønske om smakfull mat. Særlig når tilbehøret er mangosalat med ingefær og chili.

Ingrediensene er (to porsjoner):
1 kylling (cirka 1 kilo)
4 kvister frisk rosmarin
4 fedd hvitløk
1-2 ss olivenolje eller rapsolje
salt og pepper
1-2 dl hvitvin
3 ss meierismør

Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Skyll og tørk kyllingen innvendig og utvendig. Gni den inn med olje, salt og pepper. Legg rosmarinen inni kyllingen sammen med knust hvitløk.
Ha kyllingen i langpanne, sett den i ovnen og skru ned varmen til 200 grader etter fem minutter. Etter 20 minutter snus kyllingen. Øs gjerne over litt kraft som siver ut av kjøttet. Stek kyllingen ferdig 20 minutter til. La den hvile minst 10 minutter før oppskjæring. Enkleste metode er todeling fra brystsiden, parallelt med brystbeinet. Bruk skarp kniv. Skjær fra lår og vinger, og skjær gjerne skiver av brystkjøttet, så blir det pen servering.
Sjyen i langpanna kokes ut med litt hvitvin som jevnes med meierismør. Ikke kok sjyen/sausen etter at smøret er rørt inn.
LEDSAGELSE TIL FUGLEN er ris og mangosalat. En lettvinn løsning for risen er å koke den i porsjonsposer (kjøpes ferdig). Risen er ferdig kokt når posen strutter skikkelig.
1BA0A258Til mangosalaten trenger du 1BA0B6C0(to porsjoner):
1 mango
½ rød chili (må være frisk og spenstig)
½ «tommelfinger« frisk ingefær
½ lime
noen blader sitronmelisse

Slik gjør du:
Del mangoen og skjær den i biter. Skallet skal ikke være med. Heller ikke den store kjernen, så klart. Ha bitene i en salatbolle. Skrell og finhakk ingefæren. Dryss på hakket, rød chili og press over saften fra en halv lime. Pynt med litt sitronmelisse. Rør forsiktig og la det trekke 10 minutter i bollen før servering.
- VI HAR EN STOR HAGE her på eiendommen med noen gamle epletrær. I gode år blir det mye epler. Vi liker å ta vare på dem, og en fin måte er å bruke noe av avlingen til eplemos, sier Eli. Det er en enkel, men givende oppgave. Eplene skrelles og kjernene tas ut. Deretter kokes de møre i litt vann med litt sukker, moses med rotstampejern og dypfryses i egnet emballasje. Dermed har man et godt, holdbart og hjemmelaget epleprodukt i lang tid. Om ønskelig, og det er det jo rett som det er, kan eplemosen foredles til tilslørte bondepiker. En meget enkel, men veldig god dessertklassiker.

Slik gjør du:
Fordel eplemosen i fire dessertskåler. Ha smør og litt sukker i stekepanna. Rist strøkavringen cirka fem minutter under stadig bevegelse på middels varme i stekepanna. Pass på at det ikke brenner seg. Avkjøl før du fordeler strøkavring på eplemosen. Avslutt med pisket krem på toppen. Du er slett ikke matmoralsk forkvaklet om du bruker krem fra spruteflaske. For det gjorde Eli.
Pynt med sitronmelisse eller mynteblader.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat