buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
FROKOST PÅ KAFÉ: Når kjøkkenskapet er tomt, går vi hit, for her er det mat, sier Robert Refsahl, som tar frokost sammen med Kristoffer Øystbye og Øyvind Blikstad. - Denne uka har vi vært her tre dager, sier han.foto: Trond lillebo
 
Frokost på kafé
Å kunne spise frokost på kafé er noe av det som gjør en by til by.

Publisert: 10.sep.2010 04:12
Oppdatert: -

Det er ikke Breakfast at Tiffany's det dreier seg om. Men Breakfast at Gravdahl's er supert det også.
Det er flere steder i Hamar som satser på frokostkunder i Hamar. Lengst tradisjon har Hoels kafé, som åpner halv åtte og har sitt faste frokostklientell.


Men denne gangen var det Gravdahl vi avla et besøk. Også her starter serveringen halv åtte om morgenen. Og i løpet av en halvtime pleier det å være ganske så folksomt.


Frokosten består i utgangspunktet av godt brød med syltetøy (20 kroner), eller ost og skinke (25 kroner). Med kaffe blir det likevel frokost under 50-lappen. Blant andre muligheter er friskpresset appelsinjuice eller fersk frukt med vaniljekesam. Og de små glassene med fransk Bonne Maman-syltetøy er herlig, for bedre syltetøy kan knapt oppdrives på kafé.
Og det er blitt en suksess. Det henger også sammen med at Gro Senstad sammen med innehaver Anne Bjørg Røed har gitt kafeen på Gravdahl et høyst personlig preg.


I selve bokhandelen er det etter hvert blitt stoler overalt, og ikke noe er bedre enn det. Fra det som noen formiddager er reneste baby-avdelingen rett nedenfor kaffemaskina til de mer bokrelaterte krokene er det rom for de fleste hele dagen. Og det er helt i tråd med Anne Bjørgs filosofi, som er at bokhandelen er et sted du kan tilbringe en stor del av dagen din. Og slik er det blitt.
Gravdahl bokhandel er allerede kåret til Norges beste. Det som ennå ikke er kåret, er Norges beste bokkafé. Men den dagen det skjer, må Gravdahl kafé være en meget sterk kandidat. Og da er frokosttilbudet en del av pakka.
Dette med frokosttilbudet er en del av den gradvise urbaniseringen av Hamar. Fortsatt er det ikke så mye verken New York- eller Grünerløkka-aktig over oss. Men vi er på gang.
Og etter hvert kan kanskje tilbudet også bli enda bredere. Kanskje kan det bli et par lokale oster etter hvert? Og osteomelett på torsdager?


Og hva med frokostpannekaker på fredager? Bare fordi det snart er lørdag?
Uansett virker det som om frokostkafé-markedet er der. Enten det er før jobben-frokost, eller morgenmøte-frokost, eller etter morgentrimmen-frokost, eller venninnetreff-frokost, eller en-stille stund-med-en-bok-frokost, så er muligheten der.
Det er sagt at frokost-på-kafé appellerer spesielt til kvinner og folk med høy utdannelse, som er helsebevisste og vil unngå fett og sukker og som samtidig er sosialt bevisste.
Til Aftenposten har forsker Annechen Bahr Bugge ved Statens institutt for forbruksforskning uttalt at 21 prosent av befolkningen spiser frokost hjemmefra en gang i måneden.
En så stor del av Hamars befolkning spiser neppe frokost på kafé ennå.
Men vi er i ferd med å komme etter.

Vi kommer kanskje sent, men vi kommer ofte godt.


Se også: Ut å spise

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat