22. okt
 
Fylte panne-kaker
Pannekaker er ikke bare søte. Prøv disse fylte pannekakene med linser og bacon til middag. Bruker du grovt mel i pannekake-røren blir de riktig sunne og gode.

Publisert: 20.aug.2011 04:12
Oppdatert: -
Dette trenger du
(4 porsjoner)
150 g grønne linser
1 l vann
2 ts salt
300 g bacon
1 stk. løk
2 ss smør
1 stk. rød paprika
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 boks hermetiske maiskorn, liten boks
nykvernet salt og pepper
3 dl crème fraîche original, 35 %
Slik gjør du:
Skyll linsene godt i kaldt rennende vann. Kok opp vann, salt og linser i en kjele og la de småkoke under lokk i ca. 15 minutter eller til de er møre. Hell linsene i en sikt og la de renne av. Rens løken og finhakk den. Tilsett ½ ss smør i en stor stekepanne og sprøstek baconet over sterk varme. Reduser varmen og tilsett finhakket løk. La det surre med baconet under omrøring til løken er blank og mør. Rens og kutt paprikaen i tynne strimler. Tilsett den i stekepannen sammen med hermetisk tomat, mais (hell av vannet først) og kokte linser. La det hele småkoke i noen minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper. Fordel fyllet midt på 8-10 pannekaker. Rull dem sammen og legg dem i en ildfast form. Fordel crème fraîche over pannekakene og stek dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Server pannekakene med en grønn salat og crème fraîche eller rømme.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke