buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Ganefart-kandidater
Ganefart: Kanskje er det et spisested på Hedmarken som vil ta prisen i år? Det ville i så fall vært vel fortjent.

Publisert: 01.jun.2012 04:13
Oppdatert: -
Årets beste spisested langs veg og vann skal kåres igjen, i år for fjerde gang. Norges Bygdekvinnelag, Landbruks- og matdepartementet og Innovasjon Norge startet det hele, som et forsøk på å oppmuntre spisesteder til å bli mer bevisst på å presentere lokal matkultur. Og det er fortsatt målet med konkurransen.
For det var den gangen det lå en sky av Thousand Island over landet, og annethvert spisested langs vegen hadde en lei tendens til å servere løvbiff. Men fantes det ikke noe bedre og lokalt å by spisegjester i stedet?
På våre trakter er Møystad Gård Catering og Café i Vang og Tingnes Spiseri på Nes allerede påmeldt. Det samme er Hamarstua Spiseri på Domkirkodden, Løten Nærstasjon, Godværskaféen på Sveinhaug i Ringsaker og Elgstua i Elverum.
Øvrige påmeldte så langt fra Hedmark er Dæsbekken Villmarksenter, Milepelen Vertshus, Fjellysteriet, Valmsnes gård og Finnskogen Turist og villmarkssenter. Det betyr 11 påmeldte så langt, og ennå er det bare så vidt i gang.
Det betyr også at vi i år har større sjanse enn noensinne til å gjøre oss gjeldende. For det er ikke til å legge skjul på at Hedmark ikke har gjort seg så veldig sterkt gjeldende så langt.
Hedmark og Oppland utgjør én region, og den eneste regionvinneren så langt fra Hedmark, er Skaslien gjestegård i 2008. Noen nasjonalvinner har ennå ikke kommet fra innlandsregionen, selv om vi gjerne regner oss som selveste matfatet i dette landet.
Men nå er vi i støtet. For målet med Ganefart er å presentere spisesteder som er bevisste på lokal matkultur og historieformidling knyttet til mat. Og akkurat den bevisstheten er blitt veldig mye sterkere.
Noe av det spesielle ved konkurransen er at den er forbeholdt spisesteder «langs vegen». det vil si at spisesteder som ligger i sentrum av Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger ikke har anledning til å delta. Det har derimot spisesteder i sentrum av mindre byer, som Hamar. Fram til 15. juni foregår påmeldingen. Deretter skal gjestene stemme og juryene teste fram til 15. august, da vinnerne skal utropes.
Det kåres én vinner i hver region, og landsvinneren blir kåret blant de åtte regionvinnerne. Kanskje det blir en av våre i år?
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat