14. des
 
Honningstekte medisterboller
Honning, tørket frukt og kanel gir medisterbollene både herlig julesmak og et eksotisk preg, og med couscous som følge føres tankene raskt til Nord-Afrika.

0
Publisert: 19.nov.2015 04.00
Oppdatert: 19.nov.2015 03.59

600 gr medisterfarse

2 ss margarin til steking

4 ss honning

Couscous:

2 1⁄2 dl couscous

2 1⁄2 dl vann

1 stk kjøttbuljongterning

1 ts margarin

120 g tørket frukt i små biter

1 stk hel kanel

Slik gjør du:

1. Form små runde boller av medisterfarsen, bruk gjerne en skje. Stek bollene i en varm stekepanne med margarin til de er gjennomstekte, ca. 6 minutter.

2. Kok opp vann, buljongterning, margarin, tørket frukt og kanel. Ta kjelen bort fra platen og hell i couscous. La det svelle i 5 minutter under lokk. Ta ut kanelstangen og rør godt.

3. Tilsett honning i pannen sammen med medisterbollene, og stek i ytterligere 2 minutter.

4.Medisterbollene er ferdig stekt, saftige og gyldne. Couscousen er luftig og klar til servering.

(Matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke