22. okt
 
Gjør mandagen grønn
Blåmandag er ut, grønnmandag er inn!

0
Publisert: 02.okt.2015 04:00
Oppdatert: 02.okt.2015 03:59

La det bli en lett og fin start på uken med en kjøttfri mandag, mener Gerd Byermoen i Opplysningsutvalget for frukt og grønt.

«Meat Free Monday» - som ble startet i 2009 av Stella, Mary og Paul McCartney – har etter hvert blitt en kjent kampanje som fokuserer på hvordan man kan være med å redusere klimautslipp og få bedre helse ved å kutte ut kjøtt én dag i uken. En flott anledning til å spise mer grønt, og derfor ønsker vi å komme med ukentlige forslag til ulike, grønne middager helt uten kjøtt, mener hun.

– Nå som vi er midt i sesongen for norske rotgrønnsaker og kvaliteten er på topp etter en litt kjølig sommer, passer det utmerket å lage borscht med kål og gulrøtter – en nydelig rødbetesuppe som er populær i mange øst-europeiske land.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke