22. okt
Ikke bruk Bildetekst
 
Gorraasa be Dama - gryterett fra Sudan
 

Publisert: 10.sep.2010 04:12
Oppdatert: -

Det sudanske kjøkken er et ganske enkelt kjøkken, med liten bruk av krydder. Ofte er smakstilsetningene begrenset til salt, pepper og sitronjuice. Denne gryteretten har både kanel og kardemomme i seg. En spennende afrikansk gryte.

(4 porsjoner)

250 g biffkjøtt i terninger
6 løker
3 tomater
4 dl vann
1 grønn paprika
1 ss tomatpuré
1 ts salt
1 ts malt kardemomme
1 ts malt kanel
3 båter hvitløk

Slik gjør du
1. Finhakk løken og surr den i litt olje i en kjele til løken er myk. Tilsett to dl vann og legg over et lokk. La kjelen stå på middels varme, og la det småkoke i ca. ti minutter til vannet er nesten fordampet.
2. Hakk tomatene og tilsett dem i løkblandingen.
3. Kutt paprika i små biter, og tilsett paprika og kjøtt sammen med salt, kardemomme og kanel.
4. Tilsett tomatpuré og resten av vannet. Finhakk hvitløken og bland den i. Rør rundt. La kjelen stå og småkoke under lokk i ti minutter.
Server gjerne med godt brød eller ris. (mat.no)
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke