buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
:Pølsekos til ti.
 
Grand Prix-snacks
Alle har et forhold til Grand Prix, enten det er elsket eller hatet vil nok de fleste følge med under årets sangkonkurranse, som i år er direktesendt fra Norge. Her følger en Grand Prix-meny som går rett hjem i stua, uansett hvor i landet du befinner deg.

Publisert: 28.mai.2010 04:12
Oppdatert: -

Alle har et forhold til Grand Prix, enten det er elsket eller hatet vil nok de fleste følge med under årets sangkonkurranse, som i år er direktesendt fra Norge. Her følger en Grand Prix-meny som går rett hjem i stua, uansett hvor i landet du befinner deg.
Kanskje du vil lage en bløtkakestjerne pyntet med rødt, hvitt og blått? Eller hva med kanapeer i en spennende variant som er surret inn i lefser? Denne årstiden er også ypperlig for spekemat, salat, melon og lette dressinger. Er det vanskelig å velge kan du jo kjøre på med flere retter fra menyen.

Pølsekos til ti
35 wienerpølser
Potetmos med hvitløk og urter
2 kg poteter
6 båter hvitløk
2 ss smør
5 dl melk, ev. fløtemelk
2 ts salt
1 ts malt hvit pepper
3 ss frisk oregano, ev. timian

Gresk salat:
5 tomater
2 slangeagurker
2 rødløker
1 issalat
2 glass fetaost
2 glass svarte oliven (små glass)

Slik gjør du
Skrell og del potetene i biter, da tar det kortere tid, og kok potetene møre i usaltet vann. Hell av vannet og mos potetene. Rør inn finhakket hvitløk, smør og melk. Smak til med salt og pepper og rør inn urtene.
Tips Potetmosen kan lages dagen før og varmes opp samtidig som pølsene trekker.
Skjær tomater og agurk i skiver, og løken i ringer. Finstrimle salaten. Bland sammen alle ingrediensene og drypp litt olivenoljen over. Et lite dryss av grovkvernet salt gir salaten ekstra god smak. Denne salaten lager du raskt samtidig som det andre varmes opp.
Brød og lompe
Bruk forskjellige brødtyper, men pølsebrød og lomper er et must.
Sauser, sennep og ketchup
Kjøp inn flere varianter av sennep og ketchup. Det er også spennende med div. dressinger som tzatziki, guacamole og kanskje noen flasker med barbecuesaus, agurkmiks og salsa.

Lefsebusser
(4 porsjoner)
4 lefser (rektangulære)

Forslag 1
100 g snøfrisk med einebær
8 skiver røykelaks
4 stilker frisk dill
½ rødløk
50 g ruccola

Forslag 2
100 g snøfrisk naturell
8 skiver spekeskinke
6 jordbær
50 g ruccola
Kanapeer er alltid fint å ha når man skal arrangere fester, enten i anledning bursdag, jul eller nasjonaldag. Lefsebuss er kjøtt (for eksempel ribbe) eller fisk (for eksempel røykelaks) med tilbehør, surret inn i lefse. Kjempegod norsk tradisjonsmat!
Slik gjør du
Bløtlegg lefsene etter anvisningen på pakken. Smør snøfrisk eller kremost på myke lefser. Legg på røykt laks eller spekemat, og litt hakkete urter, løk og ruccola etter smak. Jordbærene skjæres i tynne skiver.
Rull lefsene sammen og skjær dem i 3 cm tykke biter. Hold bussene sammen med en tannstikke.

Spekemat med frisk dressing
(4 porsjoner
300 g spekeskinke
200 g fenalår
100 g chorizopølse
4 friske fikener
6 jordbær
1 formloff
20 g meierismør

Dressing
2 dl lettrømme (evt kesam mager)
1 dl yoghurt naturell
1 ts eddik (evt sitronsaft)
½ ts sukker
nykvernet salt og hvit pepper

Slik gjør du
Legg spekemat pent på ett fat sammen med fiken og jordbær. Ha salat og formloff med smør ved siden av.

Dressing
Bland alt og smak til sausen med salt og pepper. Denne sausen kan brukes som en grunnsaus for andre kalde sauser. Smak eventuelt til sausen med finhakkete friske urter.

Melon og fetaost med spekeskinke
(6 porsjoner)
1 kg vannmelon
250 g fetaost
1 rødløk
½ sitron
½ ts salt
½ ts pepper
½ dl frisk mynte
600 g spekeskinke

Slik gjør du
Del vannmelon i biter og fjern skall og stener. Skjær fetaosten i terninger og rødløken i tynne strimler. Bland sammen melon, ost og løk. Tilsett saften av den halve sitronen. Krydre etter smak og pynt med mynte.
Serveres med spekeskinke.

Salsapølse
Salsapølse er en frekk og krydret pølse. Den passer perfekt til en MGP-kveld.

(6 porsjoner)
6 ostepølser eller andre krydderpølser
1 ½ glass salsa
12 skive bacon
6 pølsebrød

Slik gjør du
1. Skjær et langt snitt på langs av pølsa og fyll med salsa.
2. Surr rundt bacon slik at salsaen holder seg på plass.
3. Grill pølsa i 3-4 minutter på hver side. Snu ofte.
Server med pølsebrød og epleraita, eller hvitløkdressing.

Bløtkakestjerne
Går Didrik Solli-Tangen til topps, kan det være greit å avslutte kvelden med ei bløtkake.
4 egg
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
Fyll 1
50 g bringebær
1 dl kremfløte
Fyll 2
50 g bjørnebær
1 dl ferdig vaniljekrem
Pynt
2 dl kremfløte
50 g rips

Slik gjør du
Stek kaken i en stjerneform, eller du kan steke kaken i en springform (24 cm) og skjære ut en stjerne etter at sukkerbrødet er stekt og avkjølt. Vil du gjøre det ekstra enkelt skjærer du ut en stjerne av en ferdig sukkerbrødbunn.
Pisk egg og sukker til stiv og luftig eggedosis. Sikt i mel og bakepulver og bland alt forsiktig med en slikkepott. Hell røren i en smurt form og stek kaken. Sukkerbrødet stekes på 175 grader i ca. 30 minutter i forvarmet ovn.
Del den avkjølte kaken i tre lag. Dynk kaken med melk, fyll det første laget med bringebær og stivvispet kremfløte. Legg på en kakebunn til og fyll lag to med bjørnebær og vaniljekrem. Legg på kaketoppen. Visp kremfløten til luftig krem, ha den i en sprøytepose med stjernetyll og sprøyt fine stjerner rundt kaken og på toppen. Legg på rips og f. eks kandiserte små blomster. (Disse fås kjøpt i de fleste større matbutikker). Lag en deilig bløtkakestjerne. Pynt med vakre farger så kan du bruke den til den anledningen som måtte passe best.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat