22. okt
 
Gratinert juleskinke
Hos svenskene troner juleskinken som midtpunkt på det tradisjonsrike julebordet. Hos oss er den et kjærkomment innslag på frokostbordet, eller servert som middag på en av juledagene.

Publisert: 05.des.2015 04:00
Oppdatert: 05.des.2015 03:59

Ingredienser 10 porsjoner:

2 kg surret juleskinke, beinfri

Griljering:

1 dl søt sennep

1 dl brunt sukker

1⁄2 ts pepper

1⁄4 ts malt ingefær

1⁄4 ts malt nellik

1⁄2 ts salt

3 ss strøkavring

Slik gjør du:

1. Pakk skinken i aluminiumfolie og legg den i en langpanne eller ildfast form. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen. Sett formen i ovnen på 125 °C, skinken er ferdig når steketermometeret viser 74 °C.

2. Ta skinken ut av ovnen og fjern folien. Ta av nettet og eventuelt svoren.

3. Bland alle ingredienser til griljeringen, unntatt strøkavring. Smør blandingen utover skinken.

4. Dryss over strøkavring og gratiner skinken i ovnen på 200 °C i ca. 15 minutter.

5. Skjær skinken i tynne skiver og server for eksempel med sylteagurk og en sennep du liker.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke