buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
VICTORIAHAVEN: Endelig tilgjengelig igjen i pensko, og maten har kanskje aldri vært bedre.
 
Gravemaskinfri sone
STRANDGATA: Så herlig at det går an å gå på Victoriahaven igjen uten å måtte forsere en eneste grushaug.

Publisert: 12.okt.2012 04:13
Oppdatert: -

Det er ingen tvil om at Victoriahaven er blant dem som har merket tydeligst gravingen i Strandgata i år. For det er ikke det samme å sitte verken på uteserveringen eller ved de store vinduene mot Strandgata og stirre på anleggsmaskiner og oppgravd gate, om av en ikke får spesielt kick av akkurat det, og hvem gjør vel det.
Men Hai Hang har holdt fast ved at det kommer ikke bare til å bli bra til slutt, men mye bedre. Og det kommer til å slå til. For nå har nye Strandgata begynt å ta form, og Victoriahaven er først ut til å få full nytte av det.
Så vi pusset skoene og gikk på pent, bredt fortau for å spise, og oppdaget at det egentlig var en god stund siden vi hadde vært der sist.
Men det kommer det ikke til å bli til neste gang, for dette var et av de beste måltidene vi har spist på Victoriahaven.
Siden det var høstlig i lufta og egentlig nesten friskt på øra, var vi godt fornøyd med å bli presentert for en skikkelig høstmeny. Kremet skogsoppsuppe (119 kroner) har kraftig og deilig soppreg og tar med seg hele skogturen med smak og aroma av senhøstens traktkantareller inn i restauranten.
Vårrull med laks og steinbit med en søtsyrlig saus (119 kroner) understreker på sin side Victoriahavens grunnleggende øst-vestlige fusionpreg.
Fusionpreget blant hovedrettene er ivaretatt av en perfekt varmebehandlet ytrefilet av lam servert med blant annet tofu ark og kassava, også kalt Afrikas potet, som visstnok skal være verdens mest konsumerte grønnsak. Med en sjysaus med noe ingefærpreg blir det en utrolig varmende høstrett med kraftige gode smaker.
Hjortefileten (349 kroner) hører også til høstmaten. Kjøttet er litt ujevnt stekt, men mørheten er upåklagelig. En smaksrik potet- og pastinakk-puré og en god vinaigrette med rødvin og balsamico fungerer ypperlig. Det samme gjelder sprø kastanjer i tilbehøret.
Det er tre desserter på menyen, som alle er flott presentert. Sjokoladefondanten (119 kroner) er bortimot perfekt i konsistensen, og vaniljeis og frukt balanserer helhetsinntrykket. Crème brûlée med kokos og ananas (119 kroner) hadde sannsynligvis kommet enda bedre til sin rett om den ikke vært så kald. Ostekake med hvit sjokolade (98 kroner) kunne vært noe lettere i bunnen, men alle tre er flotte desserter.
Blant viner på glass er både en Chablis og især en Rioja absolutt gode.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat