buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
STEINBUA: Hyggelig, populært og uformelt spisested i Elverum.Foto: Halvard berget
 
Gresk på Steinbua
Vi forserte Basthjørnet overraskende smertefritt og rakk Steinbua rett før hordene satte inn med skytter-jakkene og villmarks-buksene sine.

Publisert: 06.aug.2010 04:12
Oppdatert: -

Nå som alt skjer i Elverum, er det høysesong for spisestedene også. Vi var på Steinbua fredag for ei uke siden, og det ble fullpakket tidlig på kvelden.
Da var det tydeligvis mest pizza det gikk i, og det er vel pizzaen som har gjort Steinbua så populær også.
Dessuten er det et hyggelig og uformelt sted der det er lett å trives. Men det begynner kanskje å bli drøyt mye folk når en allerede etter forretten blir bedt om å beholde bestikket, for de har snart ikke mer.
Steinbua har i tillegg til pizzaen en stor og variert meny, med flere greske retter. Dette kom da den greske kokken Ioannis Pittas tok over sammen med Anne-Marit Vollestad, etter at John og Siri Tømte hadde drevet Steinbua i mange år.
Siden har det ryktes helt til Hamar og ratt enda lenger at det er blitt helt gresk på Steinbua. Det er i hvert fall nesten halvt gresk. Og et artig innslag er det åkkesom. For ved inngangsporten til svarteste Østerdalen har det en sær sjarm å kunne boltre seg i gyros, stifados og kleftiko.
Gresk salat (69 kroner) som forrett har god feta, selv om tomatene ikke har sødmen og fylden som gjør den greske salaten uimotståelig når den serveres der den er ifra.
Saganaki (72 kroner) er egentlig navnet på den lille stekepanna og kan brukes som navn på mange retter; her dreier det seg om pannestekt ost, servert med salat og salsa.
Blant hovedrettene satset vi på kjøtt. Gresk festtallerken (195 kroner) består av grillet svinekjøtt med sopp og paprika, servert med deilig tzatziki - helt som i Hellas, salat og ovnsbakt potet.
Gyros (179 kroner) - grekernes kebab - har velkrydret kjøtt servert med klassisk tilbehør - pommes frites, pitabrød, tzatziki og salat. Det en kan savne i begge tilfeller er en noe mer forseggjort presentasjon.
Dessertene er verken greske eller mange. Det er kun tre av dem, og crème brûlée var utsolgt allerede halv ni om kvelden. Nødløsningen ble en sjokoladefondant med vaniljeis (69 kroner) som var deilig og farlig mektig.
Vinvalget er problematisk. Vinlista er i seg selv lita, og for den som vil ha vin i glass, blir utvalget uendelig lite. Blant de hvite er det kun en Lindeman som selges i glass (64 kroner). Blant de røde fikk vi vite at Gato Negro eneste mulighet. Og halvflasker var det ikke igjen. Heldigvis oppdaget servitøren at rød Lindeman også kunne serveres på glass. Men tenk hvor mye hyggeligere det hadde vært, og jo mye mer vin på glass de sannsynligvis hadde solgt, om de hadde åpnet noen litt bedre flasker.

At det er ting å forbedre forhindrer likevel ikke at Steinbua er et hyggelig sted som fortjener sin popularitet. Men vi venter nok med neste besøk til alle villmarkingene har spist fra seg.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat