22. okt
 
Gresk pitabrød
Denne retten kan minne litt om Souvlaki, som er en populær rett i Hellas. Souvlaki betyr grillspyd, men her er en forenklet variant som kan lages hele året.

Publisert: 17.okt.2014 04:00
Oppdatert: 17.okt.2014 03:59

Ingredienser 4 porsjoner:

500 g beinfritt lammekjøtt

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

2 ss margarin eller olje til steking

2 ss sitronsaft

4 pitabrød

1/4 isbergsalat, finsnittet

2 tomater i skiver

1 rødløk i ringer

4 ss finhakket frisk oregano

4 ss tzatziki

Slik gjør du

1. Skjær kjøttet i 2 cm terninger. Ta på salt og pepper. Fres det i små porsjoner i en varm stekepanne med gyllenbrun margarin. Legg terningene over i en bolle og hell over sitronsaft, gjerne nypresset.

2. Varm pitabrødene i en brødrister, stekeovn eller mikrobølgeovn. Fyll dem med tzatziki, kjøtt i terninger og det som er foreslått som fyll. Ikke dropp den friske oreganoen, for det er den som setterprikken over i-en.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke